Home bagværk Kanelsnurre

Kanelsnurre

by Maria
Kanelsnurre

De bedste kanelsnurre

Her får du opskriften på (måske) de allerbedste kanelsnurre. Virkelig! De bedste. Det er godt nok store ord at love, for der findes jo et hav af variationer af kanelsurre. Men med denne opskrift er du i hvert fald garanteret, en fantastisk smag, masser af sødme, kanel. En blød midte og en let sprød kant. De smager bare super godt!

Hele huset vil dufte himmelsk af skønt hjemmebag med masser af kanel, smør og sukker når du kaster dig ud i opskriften. Du (og måske din familie) vil slet ikke blive skuffet når du har bagt sådan en portion.

Server dem gerne lune, de smager noget så fantastisk når de blot har kølet lidt af, efter de er kommet ud af ovnen.

Kanelsnurre

Kanelsnurre

De bedste kanelsnurre Her får du opskriften på (måske) de allerbedste kanelsnurre. Virkelig! De bedste. Det er godt nok store ord at love, for der findes jo et hav af variationer af kanelsurre. Men med denne opskrift er du i… bagværk Kanelsnurre European print
portioner: 16 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 2½ dl mælk
  • 80 g smør
  • 40 g gær
  • 1 æg
  • 550 g hvedemel
  • ½ tsk kardemomme
  • 50 g sukker
  • 8 g salt
  • FYLD:
  • 180 g brun farin
  • 180 g blødt smør (stue temperatur)
  • 15 g kanel

Sådan gør du:

  • Smelt smørret sammen med mælken i en lille gryde (det må kun være “finger”varmt)
  • Mælken kommes i en skål, gæret opløses i væsken og ægget blandes i
  • Alle de tørre ingredienser kommes i skålen og det hele æltes sammen i ca. 5 minutter. Både håndkræft og røremaskine går fint an men sørg for at ælte det godt og i god tid - det giver ekstra gode kanelsnurre
  • Kom dejen ud på bordet, ælt den en ekstra gang, form den til en stor rund bolle og kom dejen tilbage i skålen
  • Tildæk slålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve 1 time
  • Du kan derefter med fordel komme dejen 30 minutter i køleskabet. Det gør dejen meget nemmere at arbejde med når du skal rulle den ud, folde og snurre
  • Fyldet laves imens. Det bløde smør blandes sammen med kanel og brunt sukker
  • Drys lidt mel på bordet og rul dejen til en rektangel (ca. 35 x 65 cm.)
  • Smør fyldet på, det fungerer altid godt med en dejskraber
  • Fold den ene side 2/3 ind over midten og fold modsatte side helt over den anden, så du har 3 lag dej
  • Skær så på den vandrette led 16 strimler
  • Hold enderne af strimlen i hver hånd og sno modsat hinanden gerne 7 gange så den er godt snoet
  • Den ene ende holdes med 3 fingerspidser, mens den anden ende snoes rundt om fingrene til en snurre. Afslutningen kommes ned i midten – gennem hullet hvor dine fingre er, så dejen ikke går op under bagning
  • Snurrene fordeles på to bageplader med bagepapir
  • Lad sneglene efterhæve i 30 minutter under et klæde
  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft)
  • Snurrerne pensles med sammenpisket æg og bages i ca. 14 minutter (bag en plade af gangen) og afkøles på en bagerist
Kanelsnurre

 

Jeg har lavet denne opskrift et hav af gange. Og det er en lige stor succes hver gang. Min cookie opskrift og denne opskrift er en sikker vinder når jeg skal have gæster og der er aldrig rester tilbage.

Du kan sagtens fryse dem ned. Hvis du ved at det er en for stor portion, så frys de ekstra kanelsnurre ned, så snart de er  bagt og kølet helt af. Hjemmebag der fryses ned er skal ikke nå at blive halv tørt før det kommes i fryseren.

Ved at fryse dem ned med det samme får du også de allerbedste snurrer, når du tager dem op af fryseren igen.

Du kan finde flere forskellige slags bageopskrifter lige her!

6 comments

Laura Andersen 6. september 2019 - 9:29

Hej
Det lyder virkelig lækkert med snurrer!
Jeg synes ikke helt at jeg forstår, hvordan du har snoet dem?? Har du evt. billeder af strimlerne og måden du snurrer dem rundt om dine fingrer?
Vh. Laura

Reply
Maria 23. maj 2020 - 14:58

Hejsa.
Jeg lavede kanelsnurrer idag, men er kommet i tvivl om, om jeg kom for meget salt i dejen. Jeg brugte groft salt, og hældte direkte i Den Store skål og brugte en vægt hvor der mindst kan måles 5 gram… nu kan man se/mærke saltkornene i dejen, og jeg er bange for at vægten ikke var “skrøbelig nok” og jeg derfor har hældt alt for meget i. Hvor meget er for meget? Og er det normalt at man kan se/mærke saltkornene?
Mvh. En lt frustreret amatørbager….

Reply
Tine 15. november 2019 - 13:58

Tak for endnu en dejlig opskrift ☺️

Reply
Line 30. november 2019 - 22:03

Hej ! Har længe overvejet at lave din opskrift. Hvis man nu ønsker at lave dem til morgenbordet, er det så muligt at lave dejen dagen i forvejen?

Reply
Christina 24. marts 2020 - 10:53

Jeg ville lige rose for en rigtig god opskrift – resultatet blev nogle super lækre kanelsnurrer 🙂

Reply
Maria 23. maj 2020 - 14:59

Hejsa.
Jeg lavede kanelsnurrer idag, men er kommet i tvivl om, om jeg kom for meget salt i dejen. Jeg brugte groft salt, og hældte direkte i Den Store skål og brugte en vægt hvor der mindst kan måles 5 gram… nu kan man se/mærke saltkornene i dejen, og jeg er bange for at vægten ikke var “skrøbelig nok” og jeg derfor har hældt alt for meget i. Hvor meget er for meget? Og er det normalt at man kan se/mærke saltkornene?
Mvh. En lt frustreret amatørbager….

Reply

Leave a Comment