Kanelsnurre

De allerbedste kanelsnurrer.

Her får du den bedste kanelsnurrer opskrift. Det er nogle meget nemme kanelsnurrer med kardemomme, og de er virkelig de bedste.

De bedste. Det er godt nok store ord at love, for der findes jo et hav af variationer af kanelsurrer. Men med denne opskrift er du i hvert fald garanteret, en fantastisk smag, masser af sødme og selvfølgelig kanel. Du får en blød midte og en let sprød kant. De smager bare super godt!

Prøv også denne lækre kanelsnegle kage!

Hele huset vil dufte himmelsk af skønt hjemmebag med masser af kanel, smør og sukker når du kaster dig ud i opskriften. Du og andre der får glæde af en snurre eller to, vil slet ikke blive skuffet når du har bagt sådan en portion.

Server dem gerne lune, de smager noget så fantastisk når de blot har kølet lidt af, efter de er kommet ud af ovnen.

5 fra 2 stemmer

Kanelsnurre

Det bedste kanelsnurrer med masser af remonce.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 45 minutter
16 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2 dage

Ingredienser

Dej

  • dl mælk
  • 80 g smør
  • 40 g gær
  • 1 æg
  • 550 g hvedemel
  • ½ tsk kardemomme
  • 50 g sukker
  • 8 g salt

Fyld

  • 180 g brun farin
  • 180 g blødt smør
  • 15 g kanel

Fremgangsmåde

Dej

  • Smelt smørret sammen med mælken i en lille gryde (det må kun være fingervarmt).
  • Mælken kommes i en skål, gæret opløses i væsken og ægget blandes i.
  • Alle de tørre ingredienser kommes i skålen og det hele æltes sammen i ca. 5 minutter. Både håndkraft og røremaskine går fint an men sørg for at ælte det godt og i god tid - det giver ekstra gode kanelsnurre.
  • Kom dejen ud på bordet, ælt den en ekstra gang, form den til en stor rund bolle og kom dejen tilbage i skålen.
  • Tildæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve 1 time.
  • Du kan derefter med fordel komme dejen 30 minutter i køleskabet. Det gør dejen meget nemmere at arbejde med når du skal rulle den ud, folde og snurre.

Snurrer

  • Det bløde smør blandes sammen med kanel og brunt sukker.
  • Drys lidt mel på bordet og rul dejen til en rektangel (ca. 35 x 65 cm.).
  • Smør fyldet på, det fungerer altid godt med en dejskraber.
  • Fold den ene side 2/3 ind over midten og fold modsatte side helt over den anden, så du har 3 lag dej.
  • Skær så på den vandrette led 16 strimler.
  • Hold enderne af strimlen i hver hånd og sno modsat hinanden gerne 7 gange så den er godt snoet.
  • Den ene ende holdes med 3 fingerspidser, mens den anden ende snoes rundt om fingrene til en snurre. Afslutningen kommes ned i midten – gennem hullet hvor dine fingre er, så dejen ikke går op under bagning.
  • Snurrene fordeles på to bageplader med bagepapir og efterhæves i 30 minutter under et klæde.
  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
  • De pensles med sammenpisket æg og bages i ca. 14 minutter (bag en plade af gangen) og afkøles på en bagerist.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Jeg har lavet denne opskrift et hav af gange. Og det er en lige stor succes hver gang. Min cookie opskrift og denne opskrift er en sikker vinder når jeg skal have gæster. Der er aldrig rester tilbage. Hvilket jo er et godt tegn!
  • Hvis du ikke er til kardemomme, behøver du ikke at komme det i dejen. Jeg synes bare, at det giver en god mild smag til kanelsnurrern.
  • Du kan godt lave disse kanelsnurrer uden røremaskine. Du skal bare sørge for, at dejen virkelig bliver æltet godt igennem.
  • Du kan finde flere forskellige slags bageopskrifter lige her!
Kanelsnurre

 

Kan kanelsnurrer fryses?

Ja du kan sagtens fryse dine nemme kanelsnurrer med kardemomme ned, når de er bagt. Det kan anbefales, at de kommes i fryseren lige derefter. Hvis du først gør det efter nogle dage, så er de blevet lidt tørre, og de vil så også være mere tørre, når de tøes op igen.

Ved at fryse denne kanelsnurrer opskrift ned med det samme, at de er afkølet, får du også de allerbedste snurrer, når du tager dem op af fryseren igen.

 

Optøning af kanelsnurrer.

Når du så gerne vil have en kanelsnurre eller et par stykker ud af fryseren så kan du nemt få dem lækre og næsten nybagte igen.

Tænd ovnen på 170 grader og kom din kanelsnurre hurtigt ind under rindende vand. De skal nemlig blive våde. Derefter kommes de en tur i ovnen i 5-7 minutter og så har du en skøn kanelsnurre lige til at sætte tænderne i.

Vandet gør at dit hjemmebag ikke bliver tørt så du skal ikke være bange for at gøre det vådt!

16 reaktioner

  1. Hej
    Det lyder virkelig lækkert med snurrer!
    Jeg synes ikke helt at jeg forstår, hvordan du har snoet dem?? Har du evt. billeder af strimlerne og måden du snurrer dem rundt om dine fingrer?
    Vh. Laura

    1. Hejsa.
      Jeg lavede kanelsnurrer idag, men er kommet i tvivl om, om jeg kom for meget salt i dejen. Jeg brugte groft salt, og hældte direkte i Den Store skål og brugte en vægt hvor der mindst kan måles 5 gram… nu kan man se/mærke saltkornene i dejen, og jeg er bange for at vægten ikke var “skrøbelig nok” og jeg derfor har hældt alt for meget i. Hvor meget er for meget? Og er det normalt at man kan se/mærke saltkornene?
      Mvh. En lt frustreret amatørbager….

  2. Hej ! Har længe overvejet at lave din opskrift. Hvis man nu ønsker at lave dem til morgenbordet, er det så muligt at lave dejen dagen i forvejen?

    1. Hej Line,
      Dit svar kommer ualmindeligt sent 🙂
      Men jeg tænker allligevel at jeg vil svare tilbage da andre måske også kan få glæde af det.
      Det er et rigtig godt spørgsmål.
      Jeg har ikke lavet mine kanelsnurrer færdige dagen før, så de er klar til afbagning dagen efter.
      Men det er slet ikke umuligt. Hævetiderne skal være anderledes og det samme med mængden af gær.
      Jeg vil teste det af og tilføje muligheden i min opskrift når det er klar.
      Tak for at skrive herinde, jeg beklager virkelig at jeg ikke har fået svaret dig noget før.
      Kh Maria

  3. Jeg ville lige rose for en rigtig god opskrift – resultatet blev nogle super lækre kanelsnurrer 🙂

    1. Hej Christina,
      Bedre sent end aldrig vil jeg lige sige tusind tak for din besked.
      Jeg er glad for at opskriften kunne bruges.
      Har ikke selv tal på hvor mange gange jeg har bagt mine kanelsnurrer! 🙂 Mums!
      Kh Maria

  4. Hejsa.
    Jeg lavede kanelsnurrer idag, men er kommet i tvivl om, om jeg kom for meget salt i dejen. Jeg brugte groft salt, og hældte direkte i Den Store skål og brugte en vægt hvor der mindst kan måles 5 gram… nu kan man se/mærke saltkornene i dejen, og jeg er bange for at vægten ikke var “skrøbelig nok” og jeg derfor har hældt alt for meget i. Hvor meget er for meget? Og er det normalt at man kan se/mærke saltkornene?
    Mvh. En lt frustreret amatørbager….

  5. De smager jo så godt
    Blot et spørgsmål til om man kan lave dejen dagen før – og dermed lave dejen hæve i køleskabet.

    1. Hej Gitte,
      Tak for din kommentar. Jeg er glad for at du kan bruge opskriften 🙂
      Det er et godt spørgsmål. Og jeg har fået det flere gange.
      Så jeg tænker at det må testes af i nærmeste fremtid og så vil jeg vende tilbage med et svar her på siden.
      Der skal i hvert fald rettes til i mængden af gær og de forskellige hævetider.
      Men det kan helt sikkert lykkes.
      Kh Maria

  6. 5 stars
    De lækreste og bedste kanel snurre 🙂
    Hele min familie elsker dem, og specielt min meget kage glade far, spørger altid om ikke også jeg laver de der vildt lækre kanelsnurre fra Marias opskrift 🙂

    1. Hej Denise,
      TAK for din besked og søde ord 🙂
      Det gør mig så glad at I alle er vilde med dem.
      Mega skønt at din far efterspørger dem. Dejligt!
      Kh Maria

  7. 5 stars
    Min kanelsnurre debut blev en succes! Jeg freestylede foldningen men de blev både flotte og smagte SÅ godt! Jeg bager dem igen snart.

    1. Hej Anna,
      Det glæder mig meget at læse 🙂
      Jeg bager dem også ret ofte. Mmmm de er gode.
      Tusind tak for din besked og feedback.
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..