Home Juleopskrifter Chokolade cookies

Chokolade cookies

by Maria
Chokolade cookies

Lækre chokolade cookies.

Her får du opskriften, på det jeg vil kalde, de allebedste chokolade cookies. Sprøde i kanten, med masser af chokolade og en blød, lidt sej midte. Lige som sådan nogle chokolade cookies skal være.

Fif til at fryse dem ned finder du efter opskriften!

Chokolade cookies

Chokolade cookies

print
portioner: 28 cookies forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 8 voted )

ingredienser

  • 220 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 300 g brun farin
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 150 g mørk chokolade, hakket
  • 1 tsk. flagesalt

Sådan gør du:

  • Kom smør og sukker i en skål og rør det godt sammen
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det sammen
  • Bland resten af ingredienserne i, på nær chokoladen
  • Hak chokoladen groft og bland det i dejen til sidst
  • Sæt dejen på køl i mindst en time
  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Form dejen til kugler og læg dem på bageplader med bagepapir – sørg for at der er 5 cm. mellemrum mellem kuglerne, da dejen flader ud i ovnen
  • Kom en bageplade af gangen i ovnen og bag dine cookies i 15 minutter – lad dem køle af på en bagerist med bagepapiret. De er bløde når de tages ud men bliver sprøde så snart de er kølet af og kan derefter fjernes fra bagepapiret

Jeg har lavet dem flere gange og serveret disse chokolade cookies for mange gæster. De er super populære og de smager virkelig også godt.

Cookies er super nemt og lækkert at servere når man har gæster. De kan laves i forvejen og også dejen kan røres sammen dagen forinden og så skal du kun kugle dejen og bage dem inden gæsterne kommer. Så dufter der skønt at nybagte cookies i hele huset.

Du kan også trille dem til kugler og så fryse cookies kuglerne ned. Lige som ses på billedet herunder. På den måde kan du forberede dig i endnu bedre tid eller bare have cookies liggende til når lysten melder sig. Det er også fedt med sådan en bøtte i fryseren, hvis der kommer gæster på uanmeldt besøg.

Denne bøtte er dyb nok til to lag. Mellem hvert lag lægges et stykke bagepapir så kuglerne ikke hænger sammen.

Chokolade cookies

 

Du kan også se opskriften på disse cookies med bl.a. peanutbutter i og disse med små skumfiduser.

11 comments

Natascha Rijo 3. oktober 2019 - 19:07

Mine cookies blev helt hårde og brændte i bunden. Har fulgt opskriften til punkt og prikke. Hvordan kan det være?

Reply
Maria Kaibinger 24. juli 2020 - 18:16

Hvordan rører du dejen sammen? På røremaskine, ved håndkraft eller?

Reply
Maria 3. august 2020 - 7:22

Hej Maria,
Det gør jeg bare i hånden. Det er meget nemt når smørret er blødt.
Kh Maria

Reply
Nichole 25. marts 2020 - 7:30

I går fik jeg lavet en option dej, noget blev bag resten røg i fryseren, jeg må sige det er de bedste Cookies jeg nogen sinde har smagt, så jeg er så glad for, at der nu ligger en masse dej klar, lige til at tage ud, når lysten til Cookie melder sig, MUMS

Reply
Maria 26. marts 2020 - 11:34

Hej Nichole,
Hvor er det DEJLIGT at læse! Tak for din hilsen 🙂
Det er super dejligt når opskrifterne glæder.
Jeg elsker også selv at have kugler af cookie dej liggende i fryseren, det er så nemt!
Kh Maria

Reply
Heidi 13. april 2020 - 14:50

Skal de tø op inden de bages når de har været på frost? Hvis ikke hvor lang tid skal de så bage?

Reply
Maria 15. april 2020 - 10:41

Hej Heidi,
Du kan gøre begge dele 🙂
Hvis du kommer dem direkte fra fryseren så giv dem ca. 18 minutter i stedet for de 15 som der gives hvis de er optøet.
De skal bare være sprøde i kanten og stadig bløde i midten når de tages ud af ovnen. Så bliver de perfekte!
Kh Maria

Reply
Ruth Davidsen 2. juli 2020 - 12:45

Hej Maria
Har prøvet at lave chokolade cookis , de smager dejligt er meget mørke er i tvivl med brun farin
Skal der 300 gram farin i dejen

Dine er så lyse idet .

Reply
Maria 8. juli 2020 - 15:34

Hej Ruth 🙂
Ja det er den korrekte mængde.
Jeg vil anbefale dig at give dem lidt mindre tid næste gang. De har nok fået lidt for meget.
Selvom du sikkert har givet dem den angivne tid, så kan ovne svinge +/- 10 grader og det er jo en del.
Specielt når man bager cookies. For de skal helst blive lidt “seje” i midten og ikke helt sprøde over det hele.
Når de tages ud af ovnen skal de faktisk ikke være blevet faste men stadig bløde. De sætter sig når de nedkøles, det er pga det høje smørindhold.
Jeg håber at det lykkes for dig 🙂
Kh Maria

Reply
Dorte Skotte 18. januar 2021 - 13:42

Har bagt dem to gange nu, og de sidder lige i skabet hver gang. Bedre cookies end jeg nogensinde har købt mig til. Har dog skiftet mørk chokolade ud med lys, da jeg mere er til lys chokolade. Stærkt vanedannende 😉

Reply
Maria 18. januar 2021 - 21:12

Hej Dorte,
Hvor er det bare skønt at læse 🙂 Tak for at du fortæller mig det!
Det lyder rigtig lækkert med lys chokolade. Det må jeg prøve næste gang.
Jeg har før prøvet med en blanding. Hvid chokolade er nemlig også virkelig lækkert, hvis man kan lide det.
Kh Maria

Reply

Leave a Comment