Lækre chokolade cookies.
Her får du opskriften på det jeg vil kalde, de allebedste chokolade cookies. Sprøde i kanten, med masser af chokolade og en blød, lidt sej midte. Lige som sådan nogle chokolade cookies skal være.
De er virkelig gode og når du først har prøvet opskriften en gang, så bliver det nok ikke sidste gang!
Chokolade cookies
Ingredienser
- 220 g blødt smør
- 150 g sukker
- 300 g brun farin
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 400 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 150 g mørk chokolade hakket
- 1 tsk flagesalt
Fremgangsmåde
- Kom smør og sukker i en skål og rør det godt sammen.
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det sammen. Bland resten af ingredienserne i på nær chokoladen.
- Hak chokoladen groft og bland det i dejen til sidst. Sæt dejen på køl i mindst en time, gerne længere.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Form dejen til kugler og læg dem på bageplader med bagepapir – sørg for at der er 5 cm. mellemrum mellem kuglerne, da dejen flader ud i ovnen.
- Kom en bageplade af gangen i ovnen og bag dine cookies i 15 minutter.
- Lad dem afkøle på en bagerist med bagepapiret.De er bløde når de tages ud men bliver sprøde så snart de er kølet og kan derefter fjernes fra bagepapiret. Velbekomme!
Jeg har lavet opskriften mange mange gange og serveret chokolade cookies for mine gæster. De er super populære og de smager virkelig også godt.
Cookies er supernemt og lækkert at servere når man har gæster. De kan laves i forvejen og også dejen kan røres sammen dagen forinden og så skal du kun kugle dejen og bage dem inden gæsterne kommer. Du kan jo også kugle dejen på forhånd og så er det bare at smide dem i ovnen inden gæsterne kommer.
Så dufter der skønt at nybagte cookies i hele huset. Men hvem siger egentlig at der behøves at komme gæster for at bage dem??
Mere inspiration til opskriften.
- Hold godt øje med dine cookies når du bager dem. Ovne er forskellige og kan faktisk svinge +/- 10 grader. Det kan være ret meget.
- Dine cookies vil virke helt bløde og ikke færdigbagte når bagetiden af gået. Det er meningen og giv dem endelig ikke ekstra, så får de for meget.
- Cookies er fyldt med utrolig meget sukker og smør. Når det bliver varmt bliver det helt blødt og mere flydende. Men lige så snart at de sætter sig og smør/sukker bliver køligt vil dine cookies blive sprøde. Og en god cookie skal meget gerne have en blød og lidt sej midte.
- Du kan også trille dem til kugler og så fryse cookies kuglerne ned. Lige som ses på billedet herunder. På den måde kan du forberede dig i endnu bedre tid eller bare have cookies liggende til når lysten melder sig. Det er også fedt med sådan en bøtte i fryseren, hvis der kommer gæster på uanmeldt besøg. Læs mere om det her!
- Denne bøtte er dyb nok til to lag. Mellem hvert lag lægges et stykke bagepapir så kuglerne ikke hænger sammen.
13 comments
Mine cookies blev helt hårde og brændte i bunden. Har fulgt opskriften til punkt og prikke. Hvordan kan det være?
Hvordan rører du dejen sammen? På røremaskine, ved håndkraft eller?
Hej Maria,
Det gør jeg bare i hånden. Det er meget nemt når smørret er blødt.
Kh Maria
I går fik jeg lavet en option dej, noget blev bag resten røg i fryseren, jeg må sige det er de bedste Cookies jeg nogen sinde har smagt, så jeg er så glad for, at der nu ligger en masse dej klar, lige til at tage ud, når lysten til Cookie melder sig, MUMS
Hej Nichole,
Hvor er det DEJLIGT at læse! Tak for din hilsen 🙂
Det er super dejligt når opskrifterne glæder.
Jeg elsker også selv at have kugler af cookie dej liggende i fryseren, det er så nemt!
Kh Maria
Skal de tø op inden de bages når de har været på frost? Hvis ikke hvor lang tid skal de så bage?
Hej Heidi,
Du kan gøre begge dele 🙂
Hvis du kommer dem direkte fra fryseren så giv dem ca. 18 minutter i stedet for de 15 som der gives hvis de er optøet.
De skal bare være sprøde i kanten og stadig bløde i midten når de tages ud af ovnen. Så bliver de perfekte!
Kh Maria
Hej Maria
Har prøvet at lave chokolade cookis , de smager dejligt er meget mørke er i tvivl med brun farin
Skal der 300 gram farin i dejen
Dine er så lyse idet .
Hej Ruth 🙂
Ja det er den korrekte mængde.
Jeg vil anbefale dig at give dem lidt mindre tid næste gang. De har nok fået lidt for meget.
Selvom du sikkert har givet dem den angivne tid, så kan ovne svinge +/- 10 grader og det er jo en del.
Specielt når man bager cookies. For de skal helst blive lidt “seje” i midten og ikke helt sprøde over det hele.
Når de tages ud af ovnen skal de faktisk ikke være blevet faste men stadig bløde. De sætter sig når de nedkøles, det er pga det høje smørindhold.
Jeg håber at det lykkes for dig 🙂
Kh Maria
Har bagt dem to gange nu, og de sidder lige i skabet hver gang. Bedre cookies end jeg nogensinde har købt mig til. Har dog skiftet mørk chokolade ud med lys, da jeg mere er til lys chokolade. Stærkt vanedannende 😉
Hej Dorte,
Hvor er det bare skønt at læse 🙂 Tak for at du fortæller mig det!
Det lyder rigtig lækkert med lys chokolade. Det må jeg prøve næste gang.
Jeg har før prøvet med en blanding. Hvid chokolade er nemlig også virkelig lækkert, hvis man kan lide det.
Kh Maria
De BEDSTE cookies! Har bagt dem tonsvis af gange og de er altid et kæmpe hit❤️
TAK Julie 🙂
Hvor er det bare en skøn besked at modtage.
Det er jeg glad for!
Kh Maria