Karrygryde med kikærter og kartofler
Her får du opskriften på en lækker vegetarisk karrygryde med kikærter og kartofler.
Den er er masser af smag i og sammen med en portion bulgur, couscous, ris eller blomkålsris så er det en skøn hverdagsret til de kødfrie dage.
Der er ret stor forskel på karry. Så prøv dig frem og tilsæt ekstra karry i saucen, hvis der mangler smag.
Er karrysaucen blevet lidt for stærk, så kan man drysse en lille smule sukker i. Så tager den noget af den stærke smag.
Karrygryde med kikærter og kartofler
Ingredienser
- ½ æble i tern
- 2 fed hvidløg presset
- 1 løg i tern
- 1 stor gulerod i tern
- 1½ spsk karry
- 1 tsk stødt koriander
- 4 dl vand
- 1½ dl mælk
- 1 dl madlavningsfløde
- 2 spsk maizenamel
- 1 tsk salt og lidt peber
- 3 spsk olie
- Evt. lidt 1 spsk maizenamel og lidt koldt vand
- 1 dåse kikærter
- 400 g kartofler i grove tern
- 1 peberfrugt i grove stykker
- 400 g blomkålsris
Fremgangsmåde
- Løg, hvidløg, gulerod, æble, stødt koriander og karry svitses i et par minutter i en gryde med olie.
- Hæld vand i, drys med salt og peber og kom låg på og lad det simre i 10-15 minutter.
- Blend det hele med en stavblender ned i gryden og kom kartoffelstykkerne i. Lad det simre videre under låg i 10 minutter. Tilsæt mælk og madlavningsfløde. Lad saucen småboble. Er sovsen lidt for tynd, så rør 1 spsk maizenamel sammen med lidt koldt vand. Rør det i sovsen og lad sovsen boble op, så den tyknes.
- Kom kikærter og peberfrugt i gryden og lad det simre yderligere i 5-10 minutter og server med blomkålsris og friske koriander. Velbekomme!
Til denne portion serverede jeg blomkålsris. Det er blomkål som er blevet hakket fint og serveret rå. Du kan også prøve disse stegte blomkålsris.
Retten kan toppes med koriander og evt. lidt finthakket chili. Eller ved siden af hvis der er nogen i familien der ikke er fan af den slags.
Denne karrygryde med kikærter og blomkål er lavet vegetarisk. Men du kan også udskifte kikærterne med fx kylling, hvis du gerne vil have kød i.