Kartoffeltærte med porre og Gorgonzola BOB.
Kartoffeltærte med porre og Gorgonzola BOB. Annonce – opskriften er udarbejdet i samarbejde med Gorgonzola BOB.
Tærter er supernemme og lækre at lave, og så kan man alverdens lækkerier i dem. Denne tærte er fyldt med porre, kartofler og ikke mindst osten Gorgonzola BOB.
Derudover med en æggemasse af æg, mælk og cremefraiche. Når den er hældt på fordeles små stykker af Gorgonzola BOB rundt på toppen. Det gør tærten ekstra dejlig cremet og tilfører lidt ekstra kant til smagen.
Osten kommer virkelig til sin ret sammen med kartoflerne og skiver af porre.
Hvis du godt kan lide tærter, kan du også prøve min tærte med kylling.
Gorgonzola BOB er en ost som godt kan godt dele vandende. Men jeg synes nu alligevel, at du skal prøve at give den her opskrift et skud. Nogle gange skal man bare prøve råvarer i en anden sammensætning end man lige plejer!
Kartoffeltærte med porre og Gorgonzola
Ingredienser
Tærtebund
- 100 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 60 g smør
- 1 tsk salt
- 0,75 dl vand
Tærte
- 150 g porrer
- 400 g kartofler
- 2 dl mælk
- 100 g cremefraiche
- 3 æg
- 1 tsk salt og lidt peber
- 100 g Gorgonzola BOB
- Frisk timian
Fremgangsmåde
Tærtebund
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft). Smuldr smør i hvedemel og grahamsmel.
- Bland vand og salt i, du skal ikke ælte men bare samle til en samlet dej.
- Kom lidt ekstra mel i, hvis dejen er meget klistret.
- Drys mel på bordet og rul dejen ud med en kagerulle så størrelsen passer til en tæreform på ca. 24 cm. i diameter.
- Stik en gaffel ned i bunden ca. 15 gange, det gør at dejen ikke løfter sig når den bages.Forbag tærtebunden i 20 minutter.
Tærte
- Skær porre i ringe. Skræl kartoflerne og skær i tern.
- Pisk æg, mælk, cremefraiche, salt og peber sammen.
- Tag tærtebunden ud af ovnen, kom kartofler og porre i.Hæld æggemassen over.
- Bræk Gorgonzola BOB i mindre stykker og fordel på toppen. Drys med frisk timian.
- Bag tærten i yderligere 40 minutter.Lad tærten stå og sætte sig i 10 minutter når den er taget ud af ovnen og server. Velbekomme!
Mere om Gorgonzola BOB.
Den velkendte blåskimmelost bliver produceret lige uden for Milano ved byen Gorgonzola BOB, og det er herfra, at osten har fået sit navn.
Over de sidste 1000 år har Gorgonzola BOB kæmpet for at udarbejde den perfekte smag af Gorgonzola BOB, som vi kender det i dag.
Gorgonzola BOB bliver kaldt for ”Kongen af de blå oste”, og hver dag arbejder 400 udlærte osteproducenter for at skabe den populære ost.
Kendetegnet ved osten.
Kendetegnet ved Gorgonzola BOB er de grønne vener, der snor sig igennem den hvide masse. Det er en mugsvamp, der er tilsat under kontrollerede forhold, hvilket er med til at give osten den særlige konsistens og smag.
I teorien er det mug, men det må ikke forveksles med det mug, der kan opstå, hvis mad simpelthen bliver for gammel.
Den høje kvalitet blev i 1996 anerkendt af den Europæiske Unions liste over beskyttede oprindelsesbetegnelsesprodukter.
Det betyder, at Gorgonzola BOB har fået et kvalitetsstempel et såkaldt PDO. Det gør produktet unikt og selve den måde som produktet bliver fremstillet på.
Hvis man har laktose eller gluten intolerance, så er der desværre en masse oste, man ikke kan spise. Det gælder IKKE for Gorgonzola BOB, den kan spises af alle, hvilket er superdejligt!
Så her kan alle være med!