Kartofler og gulerødder i ovn

Kartofler og gulerødder i ovn.

Her finder du opskriften på en skøn omgang kartofler og gulerødder i ovn. Lækkert og ret nemt tilbehør til aftensmaden som kan serveres til en masse forskelligt.

Der bages også rødløg med i blandingen. Rødløg smager virkelig godt efter en tur i ovnen. De får en let sødlig smag og det er en perfekt kombi med de ovnbagte kartofler og gulerødder.

Lav gerne rigeligt og gem resterne til dagen efter. Her kan du for eksempel lave en simpel salat med de bagte kartofler og gulerødder med feta på toppen. Ved at lave dobbelt af portionen kan man tænke lidt frem og have mad til flere dage.

Kartofler og gulerødder i ovn

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 50 minutter
4 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 500 g gulerødder
  • 2 rødløg
  • 6 spsk olie
  • 1,5 tsk salt og peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • Skyl og skrub kartofler og gulerødder, dup dem tørre og skær dem i grove stykker.
  • Pil rødløg og skær i grove stykker.
  • Kom grøntsagerne på en bageplade med bagepapir og vend i olie, salt og peber.
  • Grøntsagerne bages i ovnen 35 minutter. Vend i dem undervejs.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan sagtens bruge andre rodfrugter også. Såsom pastinakker, persillerod, knoldselleri og rødbeder.
  • Sørg for at dine kartofler og gulerødder ikke er skåret i alt for store stykker. Så skal du i hvert fald beregne lidt ekstra tilberedningstid i ovnen.

Nemme ovnbagte rodfrugter.

Vil du tilberede rodfrugterne hurtigere. Så kan du skære dem i små tern og på den måde afkorte tilberedningstiden. Jo mindre dine rodfrugter er jo mindre tid skal de have i ovnen.

Jeg kan anbefale at man ikke lægger grøntsagerne alt for tæt på bradepanden eller overfylder pladen hvis man laver en stor portion. Så hellere dele de op på to plader. De bliver mest lækre og let sprøde i kanten hvis de er godt fordelt. Ligger det for tæt vil du i stedet opleve at de bliver meget bløde.

Høje grader i ovnen når man laver rodfrugter er godt. Det hjælper også rodfrugterne til at blive let sprøde.

Server evt. kartofler og gulerødder i ovn sammen med en portion kylligefrikadeller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..