Salat med bagte kartofler og gulerødder

Salat med bagte kartofler og gulerødder.

Her får du opskriften på den skønneste salat med bagte kartofler og gulerødder. Salaten er meget simpel og lavet på en rest af kartofler og gulerødder i ovn.

Det her er en simpel salat og når først rodfrugterne er bagt, så tager den ingen tid at lave. Kartoflerne og gulerødderne kan godt være lidt olieret efter afbagningen derfor er der ingen dressing på denne salat.

Vil du synes at det mangler, kan du for eksempel lave denne vinaigrette med sennep og honning og komme ovenpå. Du kan også servere lidt pesto ved siden af.

Salat med bagte kartofler og gulerødder

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 50 minutter
4 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 dag

Ingredienser

Ovnbagte grøntsager

  • 500 g kartofler
  • 250 g gulerødder
  • 1 rødløg
  • 3 spsk olie
  • 1 tsk salt og lidt peber

Salat

  • 100 g hjertesalat
  • 100 g feta
  • Friske basilikumsblade
  • Lidt flagesalt og kværnet peber

Fremgangsmåde

Ovnbagte grøntsager

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • Skyl og skrub kartofler og gulerødder, dup dem tørre og skær dem i grove stykker.
  • Pil rødløg og skær i grove stykker.
  • Kom grøntsagerne på en bageplade med bagepapir og vend i olie, salt og peber.
  • Grøntsagerne bages i ovnen i ovnen 35 minutter. Vend i dem undervejs.

Salat

  • Skær salaten i grove stykker og kom på et fad.
    Kom de kolde ovnbagte grøntsager ovenpå.
  • Bræk fetaen fra hinanden og fordel på grøntsagerne.
  • Top med frisk basilikum, salt og peber. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • I opskriften bruger jeg feta, men du kan også sagtens vælge at brugen en anden ost. En god parmesan revet over smager også godt eller en frisk mozzarella hvis du mere er til det. Bare vær opmærksom på at feta smager af mere end en frisk mozzarella gør.
  • Du kan også toppe salaten med lidt ristede pinjekerner eller andre nødder.

Salat med bagte kartofler og gulerødder

Salat med bagte gulerødder.

Denne her salat med bagte gulerødder og kartofler er både virkelig lækker og meget simpel. Det er efter min mening to ting som er helt perfekt. Det skal helst ikke være for besværligt at lave mad som smager godt og slet ikke i hverdagen.

Til den her salat er det oplagt at bage en stor portion kartofler og gulerødder og spise lune til aftensmaden den ene dag. Resten af rodfrugterne gemmes så til dagen efter, hvor de skal bruges kolde til salaten.

Der findes næsten ikke noget bedre end, når man kan gemme og bruge sine rester i en anden ret dagen efter.

På den måde skal jeg ikke to dage i streg stå og skrælle og skære kartofler, gulerødder og løg. Det giver mere tid en en travl hverdag, og det elsker jeg!

I det hele taget er det altid en god idé at være et par skridt foran og tænke noget af det mad man laver i dag, med ind i retten til morgen. Det er også på den måde at jeg sammensætter mine ugentlige madplaner. Jeg sørger for at maden bliver brugt op, så vi båd kan spare tid og penge i hverdagen og madbudgettet.

Er du interesseret i at se på mine madplaner, så kan du klikke lige her!

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..