Vinaigrette med sennep og honning

Vinaigrette med sennep og honning

Her finder du opskriften på en rigtig god vinaigrette med sennep og honning.

Vinaigretten er lavet på en blanding af hvidvinseddike, olie, flydende honning og dijonsennep. Det er en rigtig skøn kombi med både sødme, syre og lidt bitterhed.

Sådan en vinaigrette kan man bruge til mange forskellige salater. Selv ovenpå en simpel tomatsalat skal sådan en smule vinaigrette være det som gør forskellen.

Denne her opskrift er på ca. 2 dl færdig dressing. Du kommer nok ikke til at bruge det hele på én gang. Du kan dog med fordel opbevare dressingen på køl, for så har du nemlig til næste gang, du skal bruge den.

Vinaigrette med sennep og honning

Samlet tid: 5 minutter
2 dl
Frysegnet: Nej

Ingredienser

  • 1,5 dl olie
  • dl hvidvinseddike
  • 3 tsk dijonsennep
  • 3 tsk flydende honning

Fremgangsmåde

  • Pisk alle ingredienserne sammen i en skål.
    Opbevar vinaigretten i et glas med låg eller en dressingflaske.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Vinaigretten kan sagtens holde sig i flere uger i køleskabet. Jeg opbevarer den enten i et glas med låg eller en dressingflaske som ses på billedet her.
  • Jeg bruger en ganske almindelig dijonsennep, og den bruger jeg 3 tsk af i en almindelig portion. Hvis du har en lidt stærkere sennep, så kan det godt være, at du skal bruge en smule mindre, end jeg har angivet. Så kan senneppen nemlig blive en smule for stærk. Men prøv dig frem, smag til undervejs og juster så du får en smag du godt kan lide.
  • Husk på at den gerne må have en kraftig smag. Når en vinaigrette kommes på grøntsager og salater som har en mildere smag, vil smagen fra vinaigretten heller ikke opleves så kraftig.

Vinaigrettedressing til salat.

Det er oplagt at bruge en vinaigrettedressing til salat når der lige mangler det ekstra. Salater kan nogle gange blive en smule kedelige eller opleves mere eller mindre smagsløse hvis man ikke kombinere de rigtige smage.

Prøv derfor at server din salat med en god vinaigrette med sennep og honning. Den kan virkelig gøre underværker. Enten vendt i salaten eller ved siden af. Pas på ikke at bruge for meget. For eksempel hvis det vendes i salatblade, så skal man holde lidt igen så de ikke pjaskes ind i vinaigrette.

Det er sådan en dressing, der kan passe til langt de fleste salater. Den giver lige den ekstra smag til salaten.

En salat som vinaigretten også er rigtig god til er denne her salat med bagte kartofler og gulerødder. De søde bagte rodfrugter, med den friske salat og den salte feta er en perfekt kombi med dressingen her.

Jeg synes virkelig, at den rigtige dip eller dressing kan gøre en verden til forskel for en salat. Derfor kan du finde en masse forskellige dip, dressing og pesto her på min side. Så kan du finde lige den, der lyder bedst.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Du vil måske også kigge på..