Koteletter i fad.
Her finder du opskriften på koteletter i fad med bacon, champignon i en tomat-fløde sauce.
En hverdagsklassiker som bare ALTID er en god idé. Server fadet med enten ris eller en god kartoffelmos til.
Alt er brunet af og kommet i fadet. Tilsidst er tomat-flødesaucen vendt sammen, kogt op ganske kort og hældt over fadet. Det tilberedes færdigt i ovnen og kan så serveres ved middagsbordet.
Koteletter i fad
Ingredienser
- 4 koteletter
- 1 løg
- 150 g bacontern
- 250 g champignon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1½ dl fløde
- 1 tsk timian
- 1½ tsk paprika
- 1 tsk salt og lidt friskkværnet peber
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
- Start med at sætte over til ris, kartofler eller hvad du skal have til retten.
- Halver evt. koteletterne så der er 8 stykker. (det gør jeg ofte).
- På en varm pande med lidt olie brunes koteletterne af ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
- Tag dem af varmen, læg i et fad og tør panden af.
- Skær champignon i skiver. Pil løget og hak det fint.
- Steg baconen sprød på den varme pande og fordel det over koteletterne.
- I fedtet fra baconen steges løg og champignon. Når champignonerne er blevet gyldne kommes det også i fadet.
- De hakkede tomater puréres i en minihakker og hældes på panden med fløde, timian, paprika, salt og peber.
- Lad saucen simre et øjeblik og smag til. Synes du saucen er lidt for tyk eller mangler lidt fløde så giv den lidt ekstra.
- Hæld saucen over koteletterne og kom fadet i ovnen i 20 minutter ved 180 grader.
- Server fadet ved middagsbordet med tilbehøret. Velbekomme!
Koteletter i fad med kartoffelmos.
Denne her ret kan jeg kun anbefale at servere med enten en god lind kartoffelmos eller kogte ris. Den krydrede sovs fra koteletterne gør retten virkelig god sammen med kartofler og ris.
Det er en god hverdagsret, da det hele kan laves på under en time. Det kan selvfølgelig være lang tid, hvis man normalt plejer at bruge 20-30 minutter på mad. Ellers er den også super lækker i weekendernes kan den laves stille og roligt uden travlhed.
I og med at retten er frysevenlig, kan du også lave en dobbeltportion, nu hvor du er i gang. Så fryser du bare den anden portion ned. Hvis du gør det, så kan du få nemt mad i hverdagen, hvor tiden er knap. Og hvem kender ikke godt de travle dage, hvor man styrter ind af døren?
Mere inspiration til opskriften.
- Her er brugt den helt fede fløde. Men du kan sagtens udskifte med en anden slags fløde/madlavningsfløde alt efter hvilken fedtprocent der ønskes.
- Cocktailpølser i fadet vil også være rigtig lækkert.
- Hver opmærksom på tilberedningstiden på koteletterne alt efter hvilke du bruger. Er det tykke koteletter skal de nok have lidt længere tid, enten på panden eller i ovnen. Er det nogle tynde koteletter så giv dem kortere tid på panden og evt. kun 15 minutter i ovnen. Så du ikke ender med at skære i nogle “seje skosåler”!