Kylling i rød karry.
Opskrift på en virkelig lækker thailandsk kylling i rød karry. Retten består af kylling i kokosmælk med rød karry pasta, skønne krydderier, krydderurter og friske grøntsager.
Hvis du elsker rød karry, så kan du også prøve denne simple ret med blomkål og kikærter i rød karry.
Det er en red thai curry ret, hvor der kommer citrongræs, ingefær og kefir limeblade i. Derudover bliver der tilsat kylling sammen med en masse grønt.
En ret der virkelig kan anbefales!
Kylling i rød karry.
Ingredienser
- 350 g kyllingbryst
- 2 spsk olie, gerne kokosolie
- 20 g rød karry pasta
- 2 stængler citrongræs
- 1 spsk ingefær
- 2 fed hvidløg
- 500 ml kokosmælk
- 6 stk kaffir limeblade
- 200 g bøgehatte, evt. andre svampe
- 10-15 thaibasilikums blade, eller almindelig basilikum
- 1 rød peber
- 150 g grønne bønner
- 1-2 spsk sukker, evt. palmesukker
- 2 spsk fiskesauce
Derudover
- 300 g ris
- Thaibasilikum
Fremgangsmåde
- Start med at sætte dine ris over.
- Skær kyllingebryst i tern.
- Skær enderne af citrongræs og skær det i ca. 1 cm. lange stykker.
- Skræl ingefær og pil hvidløgene. Hak begge dele fint.
- Skær peberfrugt i grove stykker og halver børnnerne.Skær enden af bøgehattene så de fordeles i mindre stykker.
- Kom olien i en wok og svits karrypasta, hvidløg, citrontræs, ingefær og kaffir limeblade.Tilsæt kødet og svits det i et par minutter.
- Hæld kokosmælken deri og lad det simre i 5 minutter.
- Kom så grøntsagerne i sammen med sukker og thaibasilikum, og giv det yderligere 5 minutter.Til sidst tilsættes fiskesauce og retten smages til. Server med ris. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Grøntsagerne kan du skifte ud som du vil, hvis du ikke lige har alle dem, jeg har skrevet. Sørg for at holde dig nogenlunde indenfor mængderne så det grønne passer til mængden af kokosmælk i retten.
- Når jeg laver denne kylling i rød karry, så serverer jeg altid ris til.
- Du kan godt lave den vegetarisk uden kylling. Så kan du bare tilsætte lidt ekstra grøntsager i, så den får mere fylde.
- Prøv at spise retten med ske istedet for gaffel. Det er sådan at retten nydes i thailand. Her får du meget mere af den skønne røde kokosmælksovs med.
Hvor meget rød karry skal man bruge?
Mængden af rød karry pasta varierer alt efter hvilket mærke man bruger. Nogle kan godt være en del stærkere end andre. Det bedste man kan gøre er, at smage sig frem.
Det kræver nogle gange at man laver nogle retter med den karry pasta man har valgt, før man rammer en smag og stærkhedsgrad, som man er til.
I denne her opskrift på kylling i kokosmælk går jeg efter, at den rammer en smag, hvor (næsten) alle kan være med. For de helt sarte er den nok let til den stærkere side.
Har du børn som ikke er vant til krydret mad, så vil jeg nok starte med at komme lidt mindre af den røde karry i.
Hvad er der i rød karry pasta?
Karrypasta er en blanding af mange krydderier. Der findes både en grøn, gul og rød karry pasta, hvor den røde er den stærkeste.
I den røde karry pasta er der blandt andet små stykker af chiliflager i, hvilket er med til at give den en stærk smag. Men også i den røde karry pasta varierer smagen og stærkheden. Så prøv dig frem med forskellige mærker, så finder du måske en favorit.