Kylling med bacon

by Maria
Kylling med bacon

Kylling med bacon, bagt blomkål og bønnnefritter.

Kylling med bacon om er nok et hit blandt mange. Den salte smag fra bacon, som bliver dejlig sprød og også holder kyllingen saftig, er super lækkert og nemt at lave.

Sammen med kyllingen får du fremgangsmåden på bønnerfritter og bagt blomkål.

Det er en meget nem og familievenlig hverdagsret.

Kylling med bacon

Kylling med bacon, bagt blomkål og bønnefritter

print
portioner: 2 personer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 250-300 g. kyllingfilet (2 kyllingebryster)
  • 1 pakke bacon i skiver
  • ½ blomkålshoved, i mindre buketter
  • ½ pose frosne bønner, ca. 250 g.
  • 4 spsk. olie
  • 2 tsk. salt og lidt peber

Sådan gør du:

Bønnefritter

  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • Kom bagepapir på en bageplade og læg bønnerne derpå
  • Fordel 2 spsk olie og 1 tsk salt på bønnerne, vend det hele godt rundt og kom pladen i ovnen
  • Vend i bønnerne 1-2 gange imens de tilberedes
  • Bag dem i ca. 35 minutter – de skal bliver sprøde i kanten, så er der færdige
  • Drys evt. lidt ekstra salt på, når de er taget ud af ovnen

Bagt blomkål

  • Når der er 20 minutter tilbage af bønnefritterne skubbes de lidt til side og blomkålsbuketterne lægges på pladen. Vend 2 spsk olie, 1 tsk og lidt peber rundt i blomkålen og bag dem færdig sammen med bønnefritterne blomkålen – buketterne skal blive gyldne, gerne lidt sprøde i kanten men ikke bløde

Kylling med bacon

  • Skær hvert bryst ud i ca. 4 strimler på den lange led
  • Sno et stykke bacon om hvert stykke kylling
  • På en varm pande steges kyllingstykkerne af, i ca. 10 minutter, til bacon er sprød. Vend kyllingen rundt på panden undervejs

Det her er noget vi ret godt kan lide at lave i hverdagen. Josefine elsker simpelthen bacon. Specielt når det er viklet rundt om noget andet. Som f.eks. disse asparges med bacon – det er bestemt en af favoritterne.

Du kan finde flere aftensmad opskrifter lige her.

2 comments

Julie 12. januar 2020 - 22:43

Skal bønnerne være frøsne når de tilberedes, eller skal de tø op først?

Reply
Maria 13. januar 2020 - 8:32

Hej Julie,
Du kan bare komme dem i ovnen mens de er frosne.
Kh Maria

Reply

Leave a Comment