Home aftensmad Kylling med rosmarin og flødeost

Kylling med rosmarin og flødeost

by Maria
Kylling med rosmarin og flødeost

Kylling med rosmarin og flødeost.

Annonce – opskriften er udviklet i samarbejde med De Danske Familiegårde.

Her får du opskriften på nogle lækre stykker kylling med rosmarin og flødeost. Serveret i fad med ovnbagte kartofler og gulerødder.

Udskæringen på kødet er kyllingelår uden ben med skind. Så man får det lækre kød fra kyllingelårene og kan her slippe for benene. Udskæringen er nem at arbejde med i køkkenet.

Her får kyllingen den skønneste smag fra den cremede flødeost. Flødeosten er rørt med friskhakket rosmarin og masser af citronskal.

Denne udskæring af kyllingekød gør, at kødet ikke bliver tørt men istedet forbliver saftigt og mørt efter tilberedning.

Se mere om De Danske Familiegårde på deres Facebook side lige her.

Kylling med rosmarin og flødeost

Kylling med rosmarin og flødeost

Kylling med rosmarin og flødeost. Annonce – opskriften er udviklet i samarbejde med De Danske Familiegårde. Her får du opskriften på nogle lækre stykker kylling med rosmarin og flødeost. Serveret i fad med ovnbagte kartofler og gulerødder. Udskæringen på kødet… aftensmad Kylling med rosmarin og flødeost European print
portioner: 3-4 portioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 4 stykker kyllingelår uden ben
  • 100 g flødeost
  • 3 spsk hakket rosmarin
  • Skal fra 1 øko citron
  • 2 tsk flagesalt og peber
  • 4 spsk olie
  • 400 g kartofler, i grove stykker
  • 400 g gulerødder, i grove stykker

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft
  • Vend kartofler og gulerødder sammen (både med og uden skræl er en mulighed), i et ovnfast fad med 1 tsk salt, lidt peber, 1 spsk hakket rosmarin og 3 spsk olie
  • Bag dem i 20 minutter
  • Imens ordnes kyllingen. Flødeost, 1 tsk salt, lidt peber og 2 spsk rosmarin og citronskal vendes sammen i en skål
  • Kyllingestykkerne lægges fladt på køkkenbordet med skindsiden ned af og smøres med flødeosten, mest i midten. Rul så kyllingestykkerne sammen
  • Kom 1-2 kødnåle eller træspyd i hvert stykke kød så de ikke går op under tilberedningen
  • Opvarm en pande med 2 spsk olie og steg dem godt af hele vejen rundt i ca. 5 minutter, så skindet bliver brunet godt
  • Kom kyllingen i fadet ovenpå kartofler og gulerødder, drys lidt flagesalt på toppen og kom det tilbage i ovnen i 30 minutter
  • Server fadet på spisebordet evt. med en let frisk salat til. Velbekomme!

 

Du får et smagfuldt og stort stykke kyllingekød, når du vælger et helt kyllingelår uden ben. Man kan bruge denne udskæring i alle de retter hvor man normalt vælger et brystkødet. Man får bare endnu mere smag og med det lækre sprøde skind.

Kødet kan både tilberedes i ovn, på grillen og på panden. Det kan både tilberedes fladt og rullet med fyld som i denne opskrift. Du kan også bruges fyldet i denne opskrift med pesto og mozzarella– Det smager virkelig også godt!

Du kan fx servere denne simple spidskålssalat til maden.

Kylling med rosmarin og flødeost

2 comments

Marianne 19. oktober 2020 - 22:11

Hej Mad og kærlighed. Den ret vil jeg lave i løbet af ugen. Hvor er det smart med kyllingelår uden ben. Jeg er allerede fan. Tak for opskrift. Kh. Marianne

Reply
Maria 25. oktober 2020 - 11:21

Hej Marianne,
Det er super smart og et virkelig lækkert stykke kød. Med masser af saft og smag.
Jeg håber at du vil synes om retten.
Kh Maria

Reply

Leave a Comment