Kylling med rosmarin og flødeost.
Annonce – opskriften er udviklet i samarbejde med De Danske Familiegårde.
Her får du opskriften på nogle lækre stykker kylling med rosmarin og flødeost. Serveret i fad med ovnbagte kartofler og gulerødder.
Udskæringen på kødet er kyllingelår uden ben med skind. Så man får det lækre kød fra kyllingelårene og kan her slippe for benene. Udskæringen er nem at arbejde med i køkkenet.
Du kan også prøve min opskrift på sprød kylling med ovnbagte kartofler.
Her får kyllingen den skønneste smag fra den cremede flødeost. Flødeosten er rørt med friskhakket rosmarin og masser af citronskal. Denne udskæring af kyllingekød gør, at kødet ikke bliver tørt men istedet forbliver saftigt og mørt efter tilberedning.
Se mere om De Danske Familiegårde på deres Facebook side lige her.
Kylling med rosmarin og flødeost
Ingredienser
Grøntsager
- 400 g kartofler
- 400 g gulerødder
- 1 spsk hakket rosmarin
- 3 spsk olie
- 1 tsk flagesalt og peber
- Skal fra 1 øko citron
Kylling
- 4 stykker kyllingelår uden ben
- 100 g flødeost
- 1 tsk flagesalt og peber
- 2 spsk hakket rosmarin
- 1 spsk olie
Fremgangsmåde
Grøntsager
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Skyl og skær kartofler og gulerødder i grove stykker.De behøves ikke at blive skrællet.
- Kom begge dele i et ovnfast fad med salt, peber, hakket rosmarin og olie.
- Bag det i 20 minutter.
Kylling
- Imens ordnes kyllingen.Flødeost, salt, peber, hakket rosmarin og citronskal vendes sammen i en skål.
- Kyllingestykkerne lægges fladt på køkkenbordet med skindsiden ned af.Og smøres med flødeosten, mest i midten.Rul så kyllingestykkerne sammen.
- Kom 1-2 kødnåle eller træspyd i hvert stykke kylling så de ikke går op under tilberedningen.
- Opvarm en pande med olie og steg dem godt af hele vejen rundt.De skal have ca. 5 minutter, så skindet bliver brunet godt.
- Kom kyllingen i fadet ovenpå kartofler og gulerødder.Drys lidt flagesalt på toppen og kom det tilbage i ovnen i 30 minutter.
- Server fadet på spisebordet evt. med en let frisk salat til. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Du får et smagfuldt og stort stykke kyllingekød, når du vælger et helt kyllingelår uden ben. Man kan bruge denne udskæring i alle de retter hvor man normalt vælger brystkødet. Man får bare endnu mere smag og med det lækre sprøde skind.
- Kødet kan både tilberedes i ovn, på grillen og på panden. Det kan både tilberedes fladt og rullet med fyld som i denne opskrift. Du kan også bruges fyldet i denne opskrift med pesto og mozzarella. Det smager virkelig også godt!
- Du kan godt bruge tørret rosmarin, men det giver bare den bedste smag, hvis du bruger frisk rosmarin.
- Du kan fx servere denne simple spidskålssalat til maden.
Kylling med citron.
Her får du altså en nem og virkelig lækker opskrift på kylling med citron skal, flødeost og rosmarin. Det er en lækker ret som sagtens kan laves en hverdagsaften men det kan også sagtens være en skøn gæsteret.
Når man bruger flødeost og andre lidt fede råvarer er det lækkert at komme lidt syre i. Her er citronskal helt perfekt.
Kyllingen ligger på en bund af kartofler og gulerødder. Hvid du ikke uge har det derhjemme, så kan du sagtens bruge andre grøntsager. Fx andre rodfrugter eller nogle helt andre grøntsager.
Bare vær opmærksom på tilberedningtiden. Hvis man fx bruger broccoli så skal det slet ikke have lige så lang tid i ovnen.
2 Responses
Hej Mad og kærlighed. Den ret vil jeg lave i løbet af ugen. Hvor er det smart med kyllingelår uden ben. Jeg er allerede fan. Tak for opskrift. Kh. Marianne
Hej Marianne,
Det er super smart og et virkelig lækkert stykke kød. Med masser af saft og smag.
Jeg håber at du vil synes om retten.
Kh Maria