Lakselasagne

Lakselasagne.

Her finder du opskriften på en lækker cremet lakselasagne med spinat. Lasagnen er lavet på en bechamelsauce som består af smeltet smør, mel og mælk.

I saucen er der vendt hytteost, som gør den lidt mere cremet og minder lidt om en mornaysauce. Den slags som man ofte bruger i klassiske lasagne opskrifter.

Prøv også denne vegetariske linselasagne!

Mornaysauce er også en slags bechamel, men her er der tilsat ost. Saucen her er så lavet i en lidt lettere udgave ved at bruge hytteost. Saucen er tilsmagt citron, muskatnød og vendt med en masse spinat. Perfekt til laks!

Lakselasagne

Lækker cremet lasagne med laks, spinat og citron.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
6 portioner
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Spinatsauce

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 400 g spinat, fra frost
  • 30 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • dl mælk
  • 150 g hytteost
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 citronskal, saften fra ½

Derudover

  • 10 lasagneplader
  • 500 g laks
  • 125 g frisk mozzarella

Fremgangsmåde

Spinatsauce

  • Kom spinaten i en gryde ved middelvarme og lad alt vandet dampe fra spinaten.
  • Svits løg og hvidløg til de er blanke i en anden gryde og kom dem i gryden med spinaten.
  • Smelt smørret i gryden (hvor løgene er svitset af) og pisk melet ud i.
  • Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk godt, så saucen ikke klumper.
  • Kom hytteosten i og pisk det rundt til osten er smeltet.
  • Tilsæt citronskal og saft, muskatnød, salt og friskkværnet peber.
  • Til sidst vendes spinat, løg og hvidløg i og saucen smages til.

Lasagne

  • Tænd ovnen på 170 grader.
  • Fjern skindet fra laksen og skær i stykker af ca. 1½ cm. tykkelse.
  • I et fad på ca. 20 x 30 cm. samles lasagnen. Start med et lille lag spinatsauce i bunden.
  • Læg så lasagneplader på, spinatsauce og så laks. Gentag med to lag laks og afslut med spinatsauce på toppen.
  • Bræk mozzarellaen i små stykker og fordel på toppen.
  • Kom staniol på fadet og bag lasagnen i 20 minutter.
  • Staniolen tages af og lasagnen bages i yderligere 15-20 minutter, så osten bliver gylden. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Lakselasagne med spinat.

Laks og spinat er to ingredienser, der bare spikker virkelig godt sammen! Derfor elsker jeg, at der også er en god mængde spinat i denne lakselasagne.Jeg bruger hele 400 g frossen spinat, men du kan også godt bruge frisk spinat, hvis du har det.

Lasagnen tager lidt tid at lave, særligt på en hverdag. Derfor kan det være en rigtig god weekendret, eller du kan lave den, hvis du har lidt ekstra tid i hverdagen.

Den er frysevenlig, så du kan også godt lave to fade på en gang, og så blot fryse den anden portion ned. Så kan du selv på travle dage få mad hurtigt, hvis du blot tøer lasagnen op inden.

 

Mere inspiration til opskriften.
  • Prøv også med andre slags fisk. Der skal du bare tage den samme mængde fisk, som der står angivet i opskriften.
  • Det er altid en god idé at bruge fisk i sæson, det er både godt for miljøet og derudover er fisken også billigere når man køber det som er i sæson.
  • Af fisk kan man for eksempel bruge kuller, kulmule, torsk og sej.
  • Server en let salat til lasagnen, det er altid en god ide. Du kan finde forskellige opskrifter på salater her.

Lakselasagne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..