Lasagne med gulerødder

by Maria
Lasagne

Lasagne med gulerødder

Her får du opskriften på en skøn lasagne lavet ud fra denne kødsovs med gulerødder.

Det er en nem måde at “slå to fluer med et smæk”, som man siger, og få lavet to retter mad med det samme. Lasagnen er lavet som et lidt “sundere” alternativ til den klassiske lasagne.

Lav kødsovs den ene dag og så lasagne den næste, så kan du sagtens forberede din lasagne med gulerødder dagen før. Altså samle den i et fad og så stille den i køleskabet til dagen efter.

Når det så er aftensmads tid, ja så er det bare at tænde ovnen og sætte lasagnen ind. Det er super nemt til de travle dage. Fx hvis I nu går til noget fritidsaktivitet en gang om ugen som liiiige er i samme tidsrum som aftensmaden.

Lasagne

Lasagne med gulerødder

print
portioner: Ca. 6 personer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 2/3 af kødsovsen med gulerødder
  • Ca 15 lasagneplader, gerne fuldkorn
  • BECHAMELSAUCE:
  • 4 dl mælk
  • 3 spsk maizena, rørt ud i 1 dl. koldt vand
  • 1 knsp revet muskatnød
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 150 g revet ost

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • Kom mælken i en lille gryde, opvarm langsomt, så den ikke brænder på. Kom maizena blandingen i under omrøring, husk at maizenaen skal røres ud i vand først
  • Smag til med muskat, salt og peber.  Pisk indtil blandingen er blevet tyk og sluk derefter, straks for varmen
  • Brug 2/3 af kødsovsen fra hele opskriften
  • Start med at komme et tyndt lag kødsovs i bunden af et stort ovnfast fad
  • Herefter lægges skiftevis lasagneplader-kødsovs-bechamelsovs og gentag. Lav 3 lag med lasagneplader og afslut med et tyndt lag bechamelsovs
  • Kom revet ost på toppen og giv lasagnen ca. 30-35 minutter. Velbekomme!

Lasagnen kan hele familien spise, da det jo er en skøn børnevenlig ret. Et kæmpe hit hos os.

Bechamelsovsen er lavet på en lidt “sundere” måde, hvor hvedemel og smør er udskiftet med maizena majsstivelse. Det er også et godt alternativ hvis du er glutenallergiker og også udskifter lasagnepladerne med en glutenfri version.

Du kan evt. tilføje en god håndfuld (eller to) revet ost til saucen, det gør den ekstra cremet og lækker.

Du kan enten gemme resterne til dagen efter, eller skære hele lasagnen ud i portions stykker og komme i fryseren.

Læg stykkerne på et stykke bagepapir, kom det i en bøtte og så i fryseren. Så bliver det ikke nemmere.

Server evt. sprøde bruschetta til eller måske en tomatsalat.

Leave a Comment