Lasagne med gulerødder

by Maria
Lasagne

Lasagne med gulerødder.

Her får du opskriften på en skøn lasagne med gulerødder lavet ud fra denne kødsovs med gulerødder.

Her kan du med fordel lave dobbeltportion af kødsovsen. På den måde kan du både have til spaghetti med kødsovs og en god lasagne. Det er en nem måde at “slå to fluer med et smæk” og få lavet to retter mad med det samme.

Lasagnen er lavet som et lidt “sundere” alternativ til den klassiske lasagne.

Lasagne med gulerødder

En skøn sunere lasagne med gulerødder og fuldkornsplader
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
6 portioner
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Kødsovs

  • 600 g hakket oksekød
  • 2 spsk olie til stegning
  • 300 g gulerødder, fintrevet
  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, pillet og presset
  • 2 dåser hakket tomater
  • 2 dl vand
  • 5 spsk tomatpure
  • spsk oregano
  • spsk basilikum
  • 2 tsk salt og peber

Bechamelsauce

  • 5 dl mælk
  • 3 spsk maizena
  • 1 knsp muskatnød
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 50 g revet mozzarella

Derudover

  • 150 g revet mozzarella
  • 15 lasagneplader, gerne fuldkorn

Fremgangsmåde
 

Kødsovs

  • Opvarm en stor gryde med olie og sauter løg og hvidløg, til de er blevet blanke.
  • Kom kødet i gryden og brun det af. Drys med salt, lidt peber og kom tomat puréen i.
  • Giv det yderligere et par minutter.
  • Kom de hakkede tomater og vand i gryden.
  • Det hele blandes godt sammen og til sidst kommes gulerødder og krydderier i.
  • Lad kødsovsen simre under låg i ca. 30 minutter.

Bechamelsauce

  • Mælk og maizena opvarmes i en lille gryde. Pisk indtil det tykner.
  • Kom salt, peber, muskatnød og ost i.

Lasagne

  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Start med at komme et tyndt lag kødsovs i bunden af et stort ovnfast fad.
  • Herefter lægges skiftevis lasagneplader-kødsovs-bechamelsovs.
    Lav 3 lag med lasagneplader og afslut med et tyndt lag bechamelsovs.
  • Kom lasagnen i ovnen i 15 minutter. Tag den ud og fordel revet ost på toppen.
  • Giv lasagnen yderligere 20 minutter, indtil osten er gylden. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Kan lasagne lægges sammen dagen før?

Du kan sagtens samle lasagnen i et fad dagen forinden. Så er det bare at stille den i køleskabet til dagen efter hvor den så kan sættes i ovnen. Det er super nemt til de travle dage. Fx hvis I nu går til noget fritidsaktivitet en gang om ugen som liiiige er i samme tidsrum som aftensmaden.

Her kan du med fordel lave dobbeltportion af kødsovsen. Så kan der serveres spaghetti med kødsovs den ene dag og så er der også til at lave en lasagne dagen efter.

 

Lasagne er skøn familiemad.

Lasagnen kan hele familien spise. Det er noget de fleste kan lide. Det er en skøn børnevenlig ret. Det er også kæmpe hit hjemme hos os.

Det gode ved en lasagne er at man altid kan servere noget forskelligt tilbehør til. Noget for enhver smagen. Det pepper også lige sådan en gang hverdagsmad lidt op. Server fx sprøde bruschetta til eller måske en tomatsalat.

 

Kan lasagne fryses ned?

Ja lasagne kan sagtens fryses ned. Du kan enten fryse den ned hel hvis der er plads i fryseren eller hvis du ved at den skal varmes op hel igen en anden dag. Men det er også super smart at fryse den ned i portioner.

Skær lasagnen ud i portions stykker, læg stykkerne på et stykke bagepapir, kom det i en bøtte og så i fryseren. Så bliver det ikke nemmere!

Her kan lasagnen så lunes i mikroovnen eller i ovnen når stykkerne er taget ud af fryseren.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering