Lasagne med gulerødder

Lasagne med gulerødder og mornaysauce.

Her får du opskriften på en virkelig skøn lasagne med gulerødder og rigeligt med mornaysauce.

Du kan også prøve at lave denne vegetariske linselasagne med røde linser.

Her kan du med fordel lave dobbeltportion portion så du lasagne nok til flere dage. Personligt synes jeg at lasagne er bedst på anden dagen. Så har den fået lov til at stå og sætte sig og blive mere fast. Men det er altid en god idé at lave ekstra mad, så man ikke skal i køkkenet hver dag.

Det her er altså en skøn skøn lasagne som virkelig kan anbefales at lave.

Lasagne med gulerødder

En skøn lasagne med gulerødder og og den lækreste mornaysauce.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
6 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Kødsovs

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk olie til stegning
  • 250 g gulerødder
  • 150 g bladselleri
  • 500 g hakket oksekød
  • 50 g tomatpure
  • 400 g tomat passata
  • 5 dl vand
  • 2 tsk salt og peber
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk basilikum
  • 2 tsk timian

Mornaysauce

  • 30 g smør
  • 30 g mel
  • 4 dl mælk
  • tsk muskatnød
  • 150 g parmesan, revet
  • Salt og lidt peber

Derudover

  • 12 lasagneplader

Fremgangsmåde

Kødsovs

  • Pil og hak hvidløg og løg fint.
  • Skyl bladselleri godt og skræl gulerødderne.
    Skær begge dele i små tern.
  • Opvarm en stor gryde med olie og sauter løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri.
    Giv det gerne 5-7 minutter. Det skal ikke tage farve.
  • Kom kødet i gryden og brun det af. Tilsæt krydderier, salt og peber.
    Vend tomatpuré i kødet og giv det et par minutter.
  • Hæld tomat passata og vand i gryden.
  • Lad kødsovsen simre under låg i ca. 45 minutter og gerne længere.

Mornaysauce

  • Smelt smør i en lille gryde. Pisk melet i og varm blandingen op uden at det bruner.
    Hæld mælken i lidt af gangen, pisk godt så der ikke kommer klumper.
    Kog saucen op så det tykner og kom muskatnød og ost i.
  • Smag til med salt og peber.

Lasagne

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Start med at komme et lag kødsovs i bunden af et stort ovnfast fad.
  • Herefter lægges skiftevis lasagneplader-kødsovs-mornaysauce.
    Lav 3 lag med lasagneplader og afslut med et tykt lag mornaysauce.
  • Kom lasagnen i ovnen i 35 minutter. Lad den trække 5-10 minutter inden den skæres. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Lasagne med gulerødder

Kan lasagne lægges sammen dagen før?

Du kan sagtens samle lasagnen i et fad dagen forinden. Så er det bare at stille den i køleskabet til dagen efter hvor den så kan sættes i ovnen. Det er super nemt til de travle dage. Fx hvis I nu går til noget fritidsaktivitet en gang om ugen som liiiige er i samme tidsrum som aftensmaden.

Her kan du med fordel lave dobbeltportion af kødsovsen. Så kan der serveres spaghetti med kødsovs den ene dag og så er der også til at lave en lasagne dagen efter.

Du kan også sagtnes tilberede lasagnen færdig og så er den klar dagen efter. Eller lave til to dage. Jeg synes at en lasagne er mindst lige så lækker på anden dagen. Her har den sat sig efter at være kølet helt ned og det er nemmere at skære et helt stykke end når den lige er kommet ud af ovnen.

 

Lasagne med gulerødder for hele familien.

Lasagnen kan hele familien spise. Det er noget de fleste kan lide. Det er en skøn børnevenlig ret og denne udgave med en god mornaysauce er et hit hos både store og små.

Det gode ved en lasagne er at man altid kan servere noget forskelligt tilbehør til. Det pepper også lige sådan en gang hverdagsmad lidt op. Server fx sprøde bruschetta til eller måske en tomatsalat.

Vil man også gerne have at portionen skal række til to måltider for hele familien, så er det oplagt at lavenoget tilbehør til.

 

Kan lasagne fryses ned?

Ja lasagne kan sagtens fryses ned. Du kan enten fryse den ned hel hvis der er plads i fryseren eller hvis du ved at den skal varmes op hel igen en anden dag. Men det er også super smart at fryse den ned i portioner.

Skær lasagnen ud i portions stykker, læg stykkerne på et stykke bagepapir, kom det i en bøtte og så i fryseren. Så bliver det ikke nemmere.

Her kan lasagnen så lunes i mikroovnen eller i ovnen når stykkerne er taget ud af fryseren.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..