Lasagnette

Lasagnette.

Her får du opskriften på den bedste hjemmelavet lasagnette. En lasagnette ala Knorr som rigtig mange kender i forvejen. Det er en ret som helt sikkert er et hit i mange hjem. Er du vil med lasagnette så skal du altså prøve den hjemmelavede udgave!

Prøv også denne asiatisk inspireret kyllinglasagne.

Med denne opskrift kan du altså nemt og hurtigt lave din egen hjemmelavet lasagnette. Den er virkelig god og som med så meget andet, så smager det bare ekstra godt, når man laver det selv.

Lasagnette

Lækker cremet lasagnette, nem at lave i hverdagen.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
6 portioner
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olie til stegning
  • 350 g hakket oksekød
  • tsk salt og peber
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl mælk
  • dl vand
  • 180 g lasagneplader, eller andet pasta
  • 100 g revet mozzarella

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg fint. Svits det i en varm gryde med olie.
    Kom kødet ved og brun det godt af. Tilsæt salt, peber, tomatpuré og krydderier.
  • Drys med hvedemel, vend det rundt i kødet.
  • Hæld mælk, vand, og hakkede tomater i. Lad det simre i 5 minutter.
  • Sluk for varmen, knæk lasangepladerne og vend i sovsen.
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Hæld forsigtigt lasagnette-blandingen i et ovnfast fad på ca. 20x30 cm.
    Drys med revet ost på toppen.
  • Bag lasagnetten i 35 minutter. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan helt selv vælge, hvilke pastaer som du vil bruge i opskriften. Det kan sagtens være dine yndlings, eller hvad du nu lige har i køkkenskabet. Jeg kan anbefale pastaskruer og pastapenne. De fungerer godt i retten og det er noget de fleste har i køkkenet.
  • I opskriften bruger jeg rå lasagneplader som jeg knækker i mindre stykker. Det er en god måde at få brugt et rest op. Ofte bruger man ikke en hal pakke lasagneplader til en lasagne. Du kan også sagtens mikse forskellige pastavarianter i retten. Bare sørg for at det er den tørre slags pasta der bruges og ikke en frisk slags.
  • Hvis du bruger lasagneplader i opskriften, så sørg for at de vendes og fordeles godt rundt i sovsen. Hvis de bliver klumpet for meget sammen vil de ikke blive ordentligt tilberedt når fadet har været i ovnen.
  • Du kan sagtens fryse den hjemmelavet lasagnette ned. Det er særligt smart, hvis du har rester tilbage som ikke skal spises dagen efter. Du kan også med fordel lave dobbeltportion, nu hvor du er i gang. Så kan du tø et stykke lasagnette op en dag, hvor tingene skal gå ekstra stærkt.

 

Lasagnette

Hjemmelavet lasagnette opskrift.

En lasagnette minder meget om en lasagne. Men lasagnetten er bare meget hurtigere at lave. Den store forskel er, at man i en lasagne bruger hele lasagneplader, til at lave lag i fadet med bechamel, lasagneplader og kødsovs. Det gentager man gerne 3 gange og topper med ost.

I lasagnetten laves der ikke lag i stedet blandes pasta og kødsovs sammen, kommes i fadet og toppes med ost. Man bruger altså ikke bechamelsauce i en hjemmelavet lasagenette.

Det er en perfekt hverdagsret, netop fordi den er så meget nemmere og hurtigere at lave. Denne opskrift kan virkelig anbefales.

 

Lasagnette ala Knorr.

Der er rigtig mange af os, der kender til mærket Knorr. For mange har det deres produkter været med i køkkenet i mange år, i større eller mindre grad. Lasagnetten fra Knorr er ingen undtagelse.

Konceptet med en lasagnette er genialt! Det er nemlig meget nemmere at lave end en hjemmelavet lasagne. Her skal der ikke laves en bechamel sauce og ingen lasagneplader skal lægges i lag med kødsovs og bechamelsauce. Du skal kun lave kødsovsen hvor det hele mikses sammen.

Sovsen bliver ekstra våd end det traditionel kødsovs. Og det skal den også blive. Rå pastaer skal nemlig vendes i og så bage fadet i ovnen med ost på toppen. Så der skal være rigeligt væske ved da de rå pastaer suger en del af væsken når de tilberedes.

Du kan med fordel lave en ekstra stor portion når nu du er i gang. Så har du mad til flere dage. Retten kan også sagtens fryses ned. Og så bliver det jo ikke meget bedre. Det er nemlig altid en god idé med lidt mad i fryseren til de dage hvor det skal gå ekstra stærkt!

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..