Asiatisk inspireret kyllinglasagne

Asiatisk inspireret kyllinglasagne.

Kokosmælk, koriander og rød karry er en del af ingredienserne i denne asiatisk inspireret kyllinglasagne. Her finder du altså noget helt andet end den traditionelle lasagne – hvor kødsovsen er lavet med oksekød i en valsmagende tomatsauce.

Men kan du godt lide lasagne i forskellige udgaver? Så skal du altså prøve denne kyllingelasagne med karry og kokosmælk, den smager virkelig skønt. Den kan jeg anbefale at prøve og evn. servere med en let salat til.

Prøv også at lave denne her skønne vegetariske linselasagne. Mums den er også god!

Asiatisk inspireret kyllinglassagne

Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
4 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 400 g hakket kylling
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk rød karrypasta
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk salt og lidt friskkværnet peber
  • 1 lime saften derfra
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1,5 dl vand
  • 100 g frossen spinat
  • 200 g mozzarella
  • 12 lasagneplader

Fremgangsmåde

  • Pil løget og skær i små tern. Pil hvidløg og kom det i en hvidløgspresser.
    Skræl gulerødderne og skær i små tern.
    Skær peberfrugt i tern.
  • Sauter løg og hvidløg på en varm pande i olie.
    Kom kød på og brun det af.
    Tilsæt rød karrypasta, stødt koriander, salt og peber. Vend det sammen med kødet.
  • Kom gulerødder og peberfrugt på panden. Vend det sammen med kødet og hæld kokosmælk, vand og limesaft i.
  • Lad det Koge op, tilsæt den frosne spinat og lad retten simre i 5 minutter.
    Smag til og saml lasagnen.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • I et mellemstort fad kommes lidt af fyldet i bunden.
    Læg derefter skiftevis lasagneplader, fyld og drys med lidt mozzarella.
    Gentag så der er 3-4 lag. Afslut med et lag fyld og drys resten af mozzarellaen på toppen.
  • Lasagnen bages i ovnen i 30 minutter. Drys evt. med friske koriander på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan sagtens fryse lasagnen ned, hvis I ikke får spist det hele. Herhjemme laver jeg ofte dobbelt portion, når jeg går i køkkenet. Det gør, at jeg kan fryse nogle gode rester ned og tage dem op en anden dag, hvor det hele er lidt trængt med tiden.
  • Det er også oplagt at lave dobbeltportion og have mad til to dage i ugen. Det er så skønt når hverdagsmaden er ekstra nem.
  • Det er altid lækkert at bruge frisk mozzarella. Men du kan dog også købe almindelig revet mozzarella.
  • Hvis du har nogle andre grøntsager liggende i køleskabet, kan du også godt komme nogle af dem i retten.

Kyllingelasagne med karry og kokosmælk.

Som skrevet længere oppe så er der nok mange af jer, der tænker på den helt klassiske italienske lasagne, når man nævner ordet lasagne. Men lasagne kan jo laves i så mange udgaver.

Den klassiske er også super lækker, men denne her kan altså noget helt særligt. Du skal stadig bruge lasagneplader og toppe med med mozzarella, men inden i er fyldet ganske anderledes, end vi kender det fra den italienske.

Lasagnen er lavet på en kødsovs af hakket kylling, kokosmælk og grøntsager. Den smager super godt! Det er især den røde karrypasta der giver den dejlige smag i retten.

Opskriften kan sagtens spises af hele familien. Det er ikke stærk men man kan sagtens smage den røde karrypasta. også tilpasset børn. Du kan sagtens supplere saucen med lidt chili – hvis du vil det.

Du kan finde mere inspiration til aftensmaden lige her.

 

Flere lasagne opskrifter.

6 Responses

  1. Mmmh den skal jeg prøve i aften!
    Er det en stor eller lille kokosmælk, du bruger? 🙂 Tak for nogle skønne opskrifter, de er populære herhjemme. Vh Josephine

    1. Hej Josephine,
      Måske du allerede har lavet retten – men du får alligevel et svar med på vejen.
      Det er en almindelige “stor” kokosmælk der skal bruges til opskriften.
      Rigtig god dag til dig,
      De bedste hilsner Maria

  2. Jeg vil bare lige efterlade en anbefaling! Denne ret har vi efterhånden på menuen minimum en gang om måneden! Det er nemt, smager fantastisk og hvis man laver en stor portion kan den fryses ned og gemmes til de dage hvor det skal gå lidt stærkt

  3. Virkelig lækker lasagne, som hele familien blev meget positivt overraskede over. Vil blive en fast del af madplanerne 🙂

  4. Har du jævnet selve lasagnefyldet, inden du har samlet den?
    Synes det er meget meget flydende..

    Men smagen er der..

    1. Hej Camilla,
      Nej jeg jævner ikke fyldet
      Lasagnepladerne suger meget væske under tilberedningen. Hvis lasagnen er meget våd efter den har været i ovnen kan man med fordel lade den stå og trække i 10-15 minutter. Så sætter den sig endnu mere.
      Jeg håber at mit svar kan bruges
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..