Asiatisk inspireret kyllinglasagne

by Maria
Asiatisk inspireret kyllinglasagne

Asiatisk inspireret kyllinglasagne.

Kokosmælk, koriander og rød karry er en del af ingredienserne i denne asiatisk inspireret kyllinglasagne. Den er noget helt andet end den traditionelle lasagne – hvor jeg normalt laver en kødsovs med en masse grøntsager i.

Måske du synes, at det lyder lidt specielt men indmellem er det jo også sjovt at prøve noget, som er en smule utraditionelt og det vi bare plejer!

Da jeg har en datter, som ikke er til stærk mad, er opskriften også tilpasset børn. Du kan sagtens supplere saucen med lidt chili – hvis du til det.

Asiatisk inspireret kyllinglassagne

Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
5 portioner

Ingredienser

  • 500 g Kyllingebryst i små stykker
  • 1 løg finthakket
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g gulerødder i tynde skiver
  • 200 g rød peberfrugt i strimler
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk rød karrypasta
  • 2 tsk stødt koriander
  • ½ tsk. salt og lidt friskkværnet peber
  • Saft fra ½ lime
  • 1 dåse kokosmælk
  • 100 g babyspinat
  • 200 g mozzarella
  • 8 fuldkorns lasagneplader

Fremgangsmåde
 

  • Svits løg og hvidløg på en varm pande i olien. Kom kød, rød karrypasta og stødt koriander på. Brun det af, krydr med salt og peber og kom gulerødder og peberfrugt på.
  • Hæld kokosmælken i retten og tilsæt limesaft. Lad retten simre i 5 minutter og til sidst kommes babyspinat ved.
  • Vend spinaten rundt i kokosmælken og sluk for varmen når den er "faldet sammen".
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • I et mellemstort fad kommes lidt af fyldet i bunden. Læg derefter skiftevis lasagneplader og fyld og afslut med fyld på toppen.
  • Fordel mozzarella på toppen.
  • Lasagnen bages i ovnen i 40 minutter. Drys med koriander på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Du kan finde mere inspiration til aftensmaden her!

4 comments

Josephine 1. juni 2017 - 10:09

Mmmh den skal jeg prøve i aften!
Er det en stor eller lille kokosmælk, du bruger? 🙂 Tak for nogle skønne opskrifter, de er populære herhjemme. Vh Josephine

Reply
Maria 2. juni 2017 - 8:16

Hej Josephine,
Måske du allerede har lavet retten – men du får alligevel et svar med på vejen.
Det er en almindelige “stor” kokosmælk der skal bruges til opskriften.
Rigtig god dag til dig,
De bedste hilsner Maria

Reply
Tine M 6. maj 2019 - 18:34

Jeg vil bare lige efterlade en anbefaling! Denne ret har vi efterhånden på menuen minimum en gang om måneden! Det er nemt, smager fantastisk og hvis man laver en stor portion kan den fryses ned og gemmes til de dage hvor det skal gå lidt stærkt

Reply
Dorthe 14. november 2020 - 17:04

Virkelig lækker lasagne, som hele familien blev meget positivt overraskede over. Vil blive en fast del af madplanerne 🙂

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering