Home aftensmad Asiatisk inspireret kyllinglasagne

Asiatisk inspireret kyllinglasagne

by Maria
Asiatisk inspireret kyllinglasagne

Asiatisk inspireret kyllinglasagne med rød karry!

Kokosmælk, koriander og rød karry er en del af ingredienserne i denne asiatisk inspireret kyllinglasagne. Den er noget helt andet end den traditionelle lasagne – hvor jeg normalt laver en kødsovs med en masse grøntsager i.

Måske du synes, at det lyder lidt specielt men indmellem er det jo også sjovt at prøve noget, som er en smule utraditionelt og det vi bare plejer!

Da jeg har en datter, som ikke er til stærk mad, er opskriften også tilpasset børn. Du kan sagtens supplere saucen med lidt chili – hvis du til det!

Asiatisk inspireret kyllinglasagne

Kylling lasange asian style

Asiatisk inspireret kyllinglasagne med rød karry! Kokosmælk, koriander og rød karry er en del af ingredienserne i denne asiatisk inspireret kyllinglasagne. Den er noget helt andet end den traditionelle lasagne – hvor jeg normalt laver en kødsovs med en masse grøntsager i.… aftensmad Asiatisk inspireret kyllinglasagne European print
portioner: 4-5 personer
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 500 g. kyllingbryst ca. 3-4 stk., i små stykker
  • 1 løg, finthakket
  • 3 gulerødder, i tynde skiver
  • 2 røde peberfrugter, i strimler
  • 1 bk./100 g. babyspinat
  • 1 stk. frisk mozzarella
  • 7-8 fuldkorns lasagneplader
  • 50 g. revet ost
  • 2 spsk. olie
  • 1 ds. kokosmælk
  • 2 tsk. red curry paste
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 spsk. hakket friske koriander
  • ½ tsk. salt og lidt friskkværnet peber
  • 2 spsk. limesaft

Sådan gør du:

  • Svits løg i olien, i en wokpande eller gryde
  • Kom kødet i gryden, tilsæt red curry paste og stødt koriander. Brun kødet af og kom derefter gulerødder og peberfrugt i
  • Hæld kokosmælken i retten og tilsæt limesaft, salt og peber. Lad retten simre i 5 min. og til sidst kommes babyspinat og friske koriander i
  • Lad retten yderligere simre i et par minutter, til spinaten er "faldet sammen". Smag til om retten skal have mere krydderi eller limesaft. Sluk derefter for varmen
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • I et mellemstort fad kommes lidt af fyldet i bunden. Læg derefter skiftevis lasagneplader og fyld og afslut med fyld på toppen
  • Drys den revet ost på toppen og pluk den friske mozzarella fra hinanden og læg på lasagnen
  • Lasagnen bages i ovnen i ca. 35-40 min, til osten er gylden. Drys evt. ekstra koriander på toppen. Velbekomme!

Du kan finde mere inspiration til aftensmaden her!

3 comments

Josephine 1. juni 2017 - 10:09

Mmmh den skal jeg prøve i aften!
Er det en stor eller lille kokosmælk, du bruger? 🙂 Tak for nogle skønne opskrifter, de er populære herhjemme. Vh Josephine

Reply
Maria 2. juni 2017 - 8:16

Hej Josephine,
Måske du allerede har lavet retten – men du får alligevel et svar med på vejen.
Det er en almindelige “stor” kokosmælk der skal bruges til opskriften.
Rigtig god dag til dig,
De bedste hilsner Maria

Reply
Tine M 6. maj 2019 - 18:34

Jeg vil bare lige efterlade en anbefaling! Denne ret har vi efterhånden på menuen minimum en gang om måneden! Det er nemt, smager fantastisk og hvis man laver en stor portion kan den fryses ned og gemmes til de dage hvor det skal gå lidt stærkt

Reply

Leave a Comment