Majsgrød

Majsgrød til baby.

Her kan du finde en meget nem majsgrød opskrift. Det er sådan en grød som man kan lave som noget af det første der serveres når baby skal starte på grød. Heldigvis er det ret nemt at lave en hjemmelavet majsgrød til baby, og du kan sagtens lave flere portioner samtidig.

Mad til små børn behøver man slet ikke at tænke så meget over, da de i de første par måneder af deres spiseeventyr skal have forholdsvis simpel mad. Men det kræver selvfølgelige lige at man har et par opskrifter at gå i krig med.

Majsgrød er noget af det grød, som baby med fordel kan starte med at spise, når de er en 4-6 måneder gammel.

Jeg har oprettet en Instagram @minimadogkaerlighed, hvor jeg deler mine bedste opskrifter, tips og tricks om mad til de små.

Majsgrød

Hjemmelavet majsgrød til baby
Forberedelses tid: 10 minutter
1 portion
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • ½ dl majsmel, ca 30 g
  • dl vand
  • 20-50 ml modermælk/modermælkserstatning
  • 1 tsk fedstof, fx smør

Fremgangsmåde

  • Majsmel og vand røres sammen og koges op til det tykner.
    Det tager nogle minutter.
  • Sluk for varmen og rør modermælk/modermælkserstatning og fedstof i.
  • Server grøden.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

 

Mere inspiration til opskriften.
  • Denne her opskrift er til en enkelt portion, alt efter hvor meget din baby spiser selvfølgelig.
  • Du kan sagtens lave flere portioner og gemme det til en anden dag. Opbevar det på køl i en lufttæt bøtte.
  • Laver du flere portioner så kan det anbefales at vente med at røre fedtstof og modermælk i til portionen skal serveres.
  • Du kan både vælge at bruge almindelig majsmel eller en fuldkorns majsmel.
  • Hvis du er ny i hele denne her “mad til baby” verden, kan du også tjekke Sundhedsstyrelsens oversigt over mad til babyer.
Hjemmelavet majsgrød til baby.

Majsgrød er noget af det nemmeste at lave, hvis man gerne vil lavet hjemmelavet mad til sin baby. Grøden her er oplagt som en begynder grød og her kan det være en fordel at lave den en smule vandet/tynd. Er det en af de første gange, at baby skal have grød, så er det en god ide at lave den tynd i det. Og så kan man stille og rolig trappe op og gøre den tykkere med tiden.

Du kan nemlig selv styre hvor tyk din majsgrød bliver. Det afhænger nemlig af, hvor meget modermælk eller modermælkserstatning, som du kommer i grøden.

Hvis du holder dig til de 20 ml, så får du en tyk majsgrød. Hvis du derimod tilsætter hele 50 ml bliver den tyndere men samtidig nemmere for baby at spise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..