Home Kager Makron chokoladekage

Makron chokoladekage

by Maria
Makron chokoladekage

Her får du opskriften på en skøn makron chokoladekage.

Denne makron chokoladekage er perfekt kage til eftermiddagshyggen i weekenden eller desserten når du får gæster. Min datter Josefine kalder det en tyggegummikage. Jeg kan egentlig godt forstå hvorfor – makron chokoladekagen får nemlig en skøn konfekt-agtig struktur fra makronerne. Den er sprød i kanten og blød indeni.

Kagen falder lidt sammen når den tages ud af ovnen men det skal du ikke være bange for. Det er nemlig lige sådan, at den skal være.

Server gerne kagen, evt. lidt lun, med en kugle is til. Det smager virkelig godt sammen. Frisk frugt er også super lækkert dertil.

Makron chokoladekage

Markron chokoladekage

Her får du opskriften på en skøn makron chokoladekage. Denne makron chokoladekage er perfekt kage til eftermiddagshyggen i weekenden eller desserten når du får gæster. Min datter Josefine kalder det en tyggegummikage. Jeg kan egentlig godt forstå hvorfor – makron… Kager Makron chokoladekage European print
forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.0/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 2 spsk. kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • 150 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 100 g makroner, let knuste

Sådan gør du:

  • Ovnen tændes på 180 grader
  • Pisk sukker og æg sammen til det er lydt og luftigt
  • Smelt smørret sammen med chokoladen i en lille gryde
  • Sigt mel, kakaopulver og bagepulver i æggeblandingen og vend det sammen med en dejskraber
  • Den smeltede smør og chokolade hældes i, i en tynd stråle imens du vender i blandingen
  • Tilsidst kommes de knuste makroner i og dejen kommes i en bageform ca. 20x30 cm.
  • Kagen bages i ovnen i 35 minutter og afkøles på køkkenbordet.

Vi er vilde med kagen herhjemme. Det er noget vi nemt kan lave sammen og det er smadder hyggeligt at være i køkkenet med min datter. Kagen er også nem at lave.

Derudover er det også en kage man kan have glæde af i flere dage, da den forbliver konfekt agtig og blød i strukturen. Du skal bare opbevare kagen i køleskabet, i en bøtte eller et stykke madpapir.

Vil du se flere opskrifter på kager så kan du se mere lige her!

5 comments

Sandra 11. september 2019 - 10:55

Hej Maria. Tak for en skøn blog med dejlige opskrifter 🙂 Jeg tænker at lave denne kage til en festlig lejlighed, hvor jeg også rigtig gerne vil pynte den. Kunne den fungere med glasur på? Eller ville chokoladeovertræk være bedre? Eller har du et helt tredje bud på hvad du ville gøre?

Reply
Tina 19. september 2019 - 14:03

Hej Maria
Det er simpelhen blevet favorit kagen
herhjemme, hold op hvor er den lækker
Er vilde med dine opskrifter, som ofte bliver brugt

Reply
Heidi 31. december 2019 - 11:56

Ser lækker ud hvilken mørk chokolade har du brugt?

Reply
Berit Risvig 12. september 2020 - 21:17

Kan man lave denne kage i en form som de små banan brød?

Reply
Maria 25. september 2020 - 9:39

Hej Berit,
Jeg har ikke prøvet men det kan man sikkert godt.
Du skal bare huske at bagetiden skal være meget mindre når de er i de små forme.
Jeg håber at det lykkes 🙂
Kh Maria

Reply

Leave a Comment