Home aftensmad Mørbradbøffer i fad

Mørbradbøffer i fad

by Maria
Mørbradbøffer i fad

Mørbradbøffer i fad med champignon, løg og fløde

Her får du opskriften på klassiske mørbradbøffer i fad. En utrolig lækker ret, der altid er et sikkert hit. Det er ganske forståeligt. Det smager jo fantastisk. Men gør mad med fløde ikke altid det?

Opskriften her på mørbradbøffer er også et skønt indslag til både påske, pinse og julefrokost bordet. I min familie er det en fast ret på frokostbordet og den ville være meget savnet – hvis den blev undladt.

Mørbradbøffer i fad

Mørbradbøffer i fad

print
portioner: Ca. 6 personer som aftensmad forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 2 hele svinemørbrad
  • 4 løg
  • Frisk timian
  • 500 g champignon
  • 5 dl fløde
  • 2-3 tsk salt og lidt peber
  • 1 grøntsagsbouillonterning

Sådan gør du:

  • Puds de to mørbrad for sener og fedt
  • Skær dem i ca. 2 cm. tykke bøffer og bank dem flade på spækbrættet med håndfladen
  • Opvarm en pande med olie og brun dem af over flere omgange sammen med timian. Drys bøfferne med salt og peber under stegningen
  • Læg mørbradbøfferne i et ovnfastfad og drys lidt ekstra timianblade på
  • Løgene pilles, halveres og skæres i skiver. Champignonerne skylles og skæres i kvarte
  • Panden opvarmes igen med lidt olie og løgene steges ved middelvarme, drys ½ tsk. salt og lidt peber på. Vend jævnligt i løgene
  • Opvarm en anden pande med lidt olie og steg champignonerne ved høj varme. Når de er svundet lidt ind og væsken er forsvundet, tilsættes fløden på panden
  • Kom en grøntsagsbouillonterning ned i fløden, skru lidt ned for varmen og lad fløden koge lidt ind under jævnlig omrøring
  • Kom de bløde løg over mørbradbøfferne. Synes det er lidt for mange løg, så kom de resterende i en lille skål og server dem ved siden af
  • Tænd ovnen på 160 grader
  • Når fløden har simret ca. 10 minutter, smages fløden til peber og evt. lidt salt
  • Derefter hældes fløden med svampene over bøffer og løg
  • Kom fadet i ovnen i ca. 15 minutter, pynt med timian og server retten

Mørbradbøffer i fad

 

Du kan også både servere kartofler og ris til, ja for den sags skyld også pasta. Herhjemme går den altså også fint an som retten er og så med lidt friske grøntsager til og måske lidt hjemmebagt brød. Du kan finde inspiration i salater, grønt og tilbehør til en let salat.

Ofte er mørbradbøffer i fad noget jeg laver eller får serveret til højtider. Det er egentlig en skam, for det er da en helt perfekt søndags middag at servere, specielt hvis der kommer søndags gæster i huset.

Det er dog ikke en ret jeg laver som en almindelig hverdagsret. Det er der bestemt ikke noget i vejen for, men i hverdagene bruger jeg ikke så meget fløde i min madlavning.

Herunder et par andre opskrifter med svinemørbrad:

Mørbradgryde

Mørbradgryde

Mørbradbøffer

Mørbradbøffer i tomat

Leave a Comment