Mørbradbøffer i fad

by Maria
Mørbradbøffer i fad

Mørbradbøffer i fad med champignon, løg og fløde

Her får du opskriften på klassiske mørbradbøffer i fad.

En utrolig lækker ret, der altid er et sikkert hit. Det er ganske forståeligt. Det smager jo fantastisk. Men gør mad med fløde ikke altid det

Hvis du elsker mørbrad, skal du prøve min skønne opskrift på mørbradgryde.

Opskriften her på mørbradbøffer er også et skønt indslag til både påske, pinse og julefrokost bordet. I min familie er det en fast ret på frokostbordet, og den ville være meget savnet – hvis den blev undladt.

Det kan også sagtens serveres på en helt almindelig hverdag, da retten er for god til kun at blive spist få gange om året!

Mørbradbøffer i fad

En lækker klassisk ret med mørbradbøffer i fad i en flødesauce.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
6 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 2 hele svinemørbrad
  • 4 løg
  • Frisk timian
  • 500 g champignon
  • 5 dl fløde
  • 2-3 tsk salt og lidt peber
  • 1 grøntsagsbouillonterning

Fremgangsmåde
 

  • Puds de to mørbrad for sener og fedt.
  • Skær dem i ca. 2 cm. tykke bøffer.
  • Bank dem flade på spækbrættet med håndfladen.
  • Opvarm en pande med olie og brun dem af over flere omgange sammen med timian.
  • Drys bøfferne med salt og peber under stegningen.
  • Læg mørbradbøfferne i et ovnfastfad og drys lidt ekstra timianblade på.
  • Løgene pilles, halveres og skæres i skiver.
  • Champignonerne skylles og skæres i kvarte.
  • Panden opvarmes igen med lidt olie og løgene steges ved middelvarme.
  • Drys ½ tsk. salt og lidt peber på. Vend jævnligt i løgene.
  • Opvarm en anden pande med lidt olie og steg champignonerne ved høj varme.
  • Når de er svundet lidt ind og væsken er forsvundet, tilsættes fløden på panden.
  • Kom en grøntsagsbouillonterning ned i fløden.
  • Skru lidt ned for varmen og lad fløden koge lidt ind under jævnlig omrøring.
  • Kom de bløde løg over mørbradbøfferne.
  • Synes det af lidt for mange løg, så kom de resterende i en lille skål og server dem ved siden af.
  • Tænd ovnen på 160 grader.
  • Når fløden har simret ca. 10 minutter, smages fløden til peber og evt. lidt salt.
  • Derefter hældes fløden med svampene over bøffer og løg.
  • Kom fadet i ovnen i ca. 15 minutter, pynt med timian og server retten.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Ofte er mørbradbøffer i fad noget jeg laver eller får serveret til højtider. Det er egentlig en skam, for det er da en helt perfekt søndags middag at servere, specielt hvis der kommer søndags gæster i huset.

Det er dog ikke en ret jeg laver som en almindelig hverdagsret. Det er der bestemt ikke noget i vejen for, men i hverdagene bruger jeg ikke så meget fløde i min madlavning.

I min familie elsker vi at lave mørbradbøffer, og jeg synes, at man kan spise det hele året rundt.

Mørbradbøffer i fad

Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan også både servere kartofler og ris til, ja for den sags skyld også pasta. Herhjemme går den altså også fint an som retten er og så med lidt friske grøntsager til og måske lidt hjemmebagt brød. Du kan finde inspiration i salater, grønt og tilbehør til en let salat.
  • Du kan også lave en omgang mørbradbøffer i tomat med frisk pasta, hvis du gerne vil have mørbrad på en anden måde.
  • Jeg har en del løg i denne omgang mørbradbøffer i fad. Jeg ved godt, at det er en smagssag, men jeg synes, at løgene giver en dejlig smag til retten. Du kan sagtens undlade 1-2 af løgene, hvis du synes, at der er lidt for mange til din smag.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering