Mørbradgryde

by Maria
Mørbradgryde

Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser.

De fleste kender til en god klassisk mørbradgryde. Den slags med bacon, cocktailpølser og champignon i en cremet og lækker sauce.

Der findes et hav af måder at lave den velkendte ret på og her får du en udgave med paprika, tomatpuré og fløde. En slags mormor version.

Denne opskrift er helt sikkert en som hele familien vil være glad for at få serveret til aftensmad.

Nogle gange laver jeg en ekstra stor portion, så er der nemlig også til dagen efter. Eller også fryser jeg gryderetten ned!

Server retten med enten ris eller kartoffelmos til!

Et lille fif: Du kan også bage din kartoffelmos! Når den er most med lidt smør/mælk og tilsmagt salt/peber og evt. andre krydderier – så kan du vende et æg i mosen og lidt god revet ost. Kom lidt ekstra ost på toppen og bag mosen i ovnen i ca. 20 minutter og så har du en lækker bagt mos til din gryderet.

Mørbradgryde

Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
4 personer

Ingredienser

  • 1 afpudset svinemørbrad ca. 600 g
  • 100 g cocktailpølser
  • 100 g bacon tern eller skiver
  • 1 løg i skiver
  • 300 g champignon i kvarte
  • 3 store spsk tomatpuré
  • ½ bouillonterning
  • dl vand
  • ½ l fløde eller madlavningsfløde
  • 1 tsk. salt og lidt peber
  • 1 tsk paprika
  • Evt. lidt majsstivelse
  • Olie til stegning
  • Timian til toppen

Fremgangsmåde
 

  • Skær mørbradbøffer i ca. 1½ cm. tykkelse og giv dem et lille tryk med håndfladen.
  • Steg baconen i en stor varm gryde. når de er næsten færdige kommes champignon og løg i gryden og svitses et par minutter.
  • Tilsæt tomatpuré, paprika og hæld vand i gryden. Bouillonterningen smuldres i.
  • Giv det et opkog og tilsæt fløden.
  • Imens retten simre brunes alle bøfferne af på en varm pande med lidt olie. Ca. 3 minutter på hver side. Krydr bøfferne med salt og peber.
  • Når alle bøfferne er stegt kommes de i gryden sammen med pølserne og det hele simre i ca. 10 minutter.
  • Jævn evt sovsen med en smule maizena rørt ud i kold vand eller mælk, hvis du synes at sovsen er for tynd. Pynt evt. med frisk timian på toppen, det smager fantastisk i retten. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

En mørbradgryde laver jeg selv i mange variationer. Det er lige hvad jeg har lyst til at komme i retten den givne dag, der står mørbradgryde på menuen. Men noget af det der altid går igen i gryden er selvfølgelig mørbrad, pølser og tomatpuré.

Jeg lavede en dag gryderetten, da jeg havde min gode veninde og hendes 1 årige datter på besøg. Jeg skruede lidt ned for salten i forhold til selve opskriften, som man altid skal være lidt opmærksomme på med de små. Hun var helt vild med maden. Specielt kartoffelmosen som jeg havde lavet til var et kæmpe hit.

Prøv også opskriften her på gullasch med den blødeste lækre kartoffelmos til.

6 comments

Frejs 11. april 2017 - 19:03

Er det svinemørbrad du bruger?

Reply
Maria 13. april 2017 - 23:24

Hej Frejs,

Ja det er det 🙂

De bedste hilsner Maria

Reply
Maria 5. juli 2018 - 23:47

Hvilken opskrift bruger du til din kartoffelmos?

Reply
Maria 18. juli 2018 - 10:27

Hej Maria,
Jeg tror ikke at jeg har delt en opskrift. Kun på en bagt kartoffelmos!
Men det står på min to-do liste 🙂
Jeg vil bare anbefale dig at koge nogle kartofler godt møre – ca. 35 minutter. Mos dem med et piskeris og kom salt/peber og mælk i, til det har en passende konsistens. Evt. en lille klat smør for smagens skyld.
Kh. Maria

Reply
Josephine 19. august 2018 - 14:59

Kan retten fryses?

Reply
Maria 19. august 2018 - 15:51

Hej Josephine,
Ja du kan sagtens fryse retten ned!
Kh. Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering