Home bagværk Ølbrød

Ølbrød

by Maria
Ølbrød

Ølbrød med manitobamel!

Sprødt, luftigt og utrolig lækkert ølbrød – får du her opskriften på. Et brød der er perfekt til middagen, eller på frokostbordet med noget godt pålæg! Det smager faktisk også super godt uden noget på, måske til at dyppe i en god olivenolie eller med lidt hjemmelavet humus!

Opskriften er til 2 brød. Hvis det er alt for meget, så kan du sagtens dele opskriften i 2 og blot bage et enkelt brød.

Jeg kan kun anbefale det – det er så lækkert!

Ølbrød

Ølbrød

Ølbrød med manitobamel! Sprødt, luftigt og utrolig lækkert ølbrød – får du her opskriften på. Et brød der er perfekt til middagen, eller på frokostbordet med noget godt pålæg! Det smager faktisk også super godt uden noget på, måske til… bagværk Ølbrød European print
portioner: 2 brød forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 250 ml. øl
  • 750 ml. vand
  • 50 g. gær
  • 700 g. hvedemel
  • 400 g. manitobamel
  • 1½ tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • ½ dl. olie

Sådan gør du:

  • Opløs gæren i øl, vand, sukker og salt
  • Kom melet i væsken og bland det godt sammen med en grydeske. Brug gerne nogle minutter på det
  • Dejen er meget våd! Sørg for at dejen er i en stor skål, da den hæver godt op
  • Lad dejen hæve en time på køkkenbordet med husholdningsfilm på
  • Kom bagepapir i 2 rugbrødsforme og fordel olien deri
  • Hæld dejen i formene og drys med lidt flagesalt på toppen og lad brødene efterhæve i 30 minutter
  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft)
  • Bag brødene i 15 minutter ved 250 grader og skru derefter ned på 200 grader og bag dem videre i 30 minutter
  • Tag brødene ud af formene og lad dem køle af på en rist. Skær dem først når de er afkølet og let lune. Velbekomme!

Jeg har bagt brødet flere gange og mine gæster elsker det. Josefine synes også at det er super lækkert – hun elsker i det hele taget når jeg går på opdagelse i mine bagværk opskrifter og bager noget til hende!

2 comments

Camilla Christensen 17. september 2018 - 16:43

Tak for god inspiration….
hvilken øl bruger du til dit ølbrød…..

Reply
Maria 21. september 2018 - 11:14

Hej Camilla,
Selv tak 🙂 Tak for se søde ord!
Jeg bruger bare den øl jeg har i hjemmet. Det behøves ikke at være en bestemt slags..
Kh. Maria

Reply

Leave a Comment