Ølbrød

Sprødt ølbrød.

Her finder du opskriften på et virkelig lækkert ølbrød. Et sprødt madbrød med de skønneste lufthuller.

Det er et brød som er perfekt til middagen, på frokostbordet med noget godt pålæg eller til en tapasaften.

Brødet smager så godt i sig selv, at du kan nøjes med at servere det med noget god olivenolie, som man kan dyppe brødet i.

 Det kan også serveres til en portion hjemmelavet hummus.

Jeg kan kun anbefale at lave det. Det er så lækkert et brød!

5 fra 1 stemme

Ølbrød

Lækker sprødt brød med øl.
Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
1 brød
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Dej

  • dl øl
  • dl vand
  • 4 spsk olie
  • tsk sukker
  • 25 g gær
  • 300 g manitobamel
  • 350 g hvedemel
  • 6 g salt

Derudover

  • 2 spsk olie
  • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i øl, vand, olie og sukker.
  • Kom melet i væsken. Ælt det godt sammen på røremaskine i 5 minutter.
  • Dejen er meget våd. Sørg for at dejen er i en stor skål, da den hæver godt op.
  • Lad den hæve 1 time på køkkenbordet med husholdningsfilm over.
  • Kom bagepapir i en brødform på ca. 30 x 15 cm. Kom 2 spsk olie deri.
  • Hæld dejen i formen og drys med flagesalt på toppen.
    Lad brødet efterhæve i 30 minutter under et klæde.
  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft).
  • Bag brødet i 15 minutter ved 250 grader og skru derefter ned på 200 grader.
    Bag videre i 30 minutter.
  • Tag brødet ud af formen og lad det afkøle på en rist.
    Skær først i brødet når de er afkølet. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • I stedet for Manitobamel kan du bruge Tipo 00. Denne meltype indeholder nogle af de smager gode egenskaber som Manitoba. Tipo 00 bruges ofte til at lave pizza og andet italiensk bagværk.
  • Du kan bruge alle slags øl til dejen, så du behøves ikke at skulle ud og købe en speciel øl. Jeg tager typisk bare den øl, som jeg nu lige har derhjemme, når jeg laver ølbrød.
Hjemmelavet ølbrød.

Det er et af de brød, jeg elsker at servere for venner og familie. Det har de fineste lufthuller, og det betyder bare, at brødet er dejlig luftigt og ikke mindst saftigt.

Ølbrød kommer ofte på bordet til især påskefrokoster og julefrokoster. Der er det godt til en rejemad eksempelvis, som man typisk spiser på et dejligt franskbrød.

Det smager allerbedst, hvis du bager det samme dag, som du skal bruge det. Sådan er det nok med meget bagværk! Dog vil jeg sige, at det også er lækkert på 2. dagen. Der skal du blot opbevare brødet i en lufttæt beholder eller i en tæt pose.

 

Hvad er Manitobamel?

Manitoba er en hvedemel med en rigtig god bageevne. Denne type mel har et højt indhold af gluten som er med til at gøre dejen meget elastisk og lave fantastisk bagværk.

Denne type mel giver dig luftigt brød og en skøn sprød skorpe. Du kan finde melet i de fleste almindelige supermarkeder.

4 Responses

    1. Hej Camilla,
      Selv tak 🙂 Tak for se søde ord!
      Jeg bruger bare den øl jeg har i hjemmet. Det behøves ikke at være en bestemt slags..
      Kh. Maria

  1. 5 stars
    Jeg har nu bagt brødet flere gange – for det er virkelig et lækkert og nemt brød.

    Det er stadig dejligt blød efter flere dage.

    1. Hej Cecilie,
      Tusind tak for din besked 🙂
      Det gør mig virkelig glas at læse og at du havde lyst til at dele herinde.
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..