Hummus med kikærter og tahin.
Her får du opskriften på en nem og lækker hjemmelavet hummus. Denne cremet hummus er lavet af kogte kikærter, tahin, hvidløg og spidskommen. Tahin er en sesam “pasta” hvor sesamfrøene er malede og har en intens og god smag.
I denne opskrift er der brugt kikærter fra dåse. De er forkogte og lige til at tage i brug.
Prøv også dette fladbrød med hummus og avocado.
Hummus
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 1 ½ spsk tahin
- 4 spsk olie
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk spidskommen
- 2 spsk citronsaft
- ½ tsk salt og lidt peber
- ½ dl vand
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor/minihakker.
- Blend godt til ensartet konsistens.
- Tilføj lidt ekstra vand hvis du vil have dem ekstra cremet og blød i konsistensen.
- Smag til. Evt. med citronsaft, salt, peber eller spidskommen. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
-
- I stedet for at bruge kikærter fra dåse kan du også sætte tørre kikærter i blød og derfefter koge dem selv. Når tørrede kikærter sættes i blød, skal de være i vandet i ca. 16 timer. Derefter koges de i ca. 40 minutter. De skal i rigeligt vand da kikærterne suger en del væske og vokser.
- Har du ikke Tahin i huset, så kan du faktisk godt bruge sesamfrø istedet. Brug ca. samme mængde som tahin og sørg for at det hele bliver godt blendet, så sesamfrøene bliver blendet med. Så kommer den skønne skønne sesam smag frem.
- Tahin er nemlig lavet på sesamfrø.
Ofte stillede spørgsmål.
- Er det sundt at spise hummus? Det er fyldt med gode fibrestoffer, men der er også en del fedt fra olien som blendes med.
- Er hummus egnet til at fryse? Ja, du kan sagtens fryse den ned. Når det optøs igen skal du lige røre godt i det og evn. tilsætte en smule vand eller olie. Så er din hummus lige så god som ny.
- Hvor lang tid kan hummus holde sig i køleskab? Den godt kan holde sig en ca. 5 dage i køleskabet. Er du i tvivl, så kan dy lige dufte til den og evn. smage en lille smule.
- Hvad kan man spise med hummus? Server den evt. sammen med fladbrød ved middagsbordet. Så kan man dyppe lidt brød ned i og nyde det på den måde. Man kan også servere grøntsagsstænger til og dyppe ned i lige som brødet. Det smager så lækkert.
Andre retter.
Hummus med tørrede kikærter.
Man kan sagtens bruge tørrede kikærter. Det kræver bare lidt ekstra forberedelse at koge kikærter selv. Det er slet ikke svært men kikærterne skal udblødes i vand før de koges og derefter kan bruges til hummusopskriften.
Det er slet ikke en umulig opgave, men når det gerne må være lidt nemmere og hurtigere, så er kikærter på dåse en meget fin løsning.
Kikærterne på dåse er klar til brug. Det eneste man skal gøre er, at åbne dåsen, hælde væsken fra og skylle kikærterne godt. Så er de lige til at blende med resten af ingredienserne.
Du kan derudover finde mange forskellige færdiglavet hummus i butikker. Det er blevet en utrolig populær og en lækker sag, som de fleste kender til.
Opskrift på hjemmelavet hummus.
Det er rigtig nemt at lave men alligevel virker det til, at mange ikke ved, hvordan man griber det an. Og det er synd, fordi det netop er så nemt.
Det bedste ved at lave det selv er, at man ved hvad der kommer i og derved også kan smage det til, så den smager lige som man selv kan lide det.
Så smag til undervejs – måske du vil have et ekstra fed hvidløg i, et ekstra skvat citron eller lidt mere spidskommen! Brug hummus til madpakken, i salaten eller som dip til grøntsags stængerne.
Oprindeligt stammer Hummus fra mellemøsten, hvor både tahin og olivenolie ofte er brugt.