Hummus

by Maria
Hummus

Klassisk hummus med kikærter og tahin.

Her får du opskriften på en lækker og cremet hjemmelavet hummus.

Denne Hummus er lavet af kogte kikærter, tahin, hvidløg og spidskommen. Tahin er en sesam “pasta” hvor sesamfrøene er malede og har en intens og god smag.

Hvis du elsker hummus, vil du også kunne lide dette fladbrød med hummus og avocado.

I denne opskrift er der brugt kikærter fra dåse. De er forkogte og lige til at tage i brug.

Hummus

Lækker dip med kikærter.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
6 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 1 ½ spsk tahin
  • 4 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • ½ dl vand

Fremgangsmåde
 

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor/minihakker.
  • Blend godt til ensartet konsistens.
  • Tilføj lidt ekstra vand hvis du vil have dem ekstra cremet og blød i konsistensen.
  • Smag til. Evt. med citronsaft, salt, peber eller spidskommen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • I stedet for at bruge kikærter fra dåse kan man også sætte tørre kikærter i blød og derfefter koge dem selv. Når tørrede kikærter sættes i blød, skal de være i vandet i ca. 16 timer. Derefter koges de i ca. 40 minutter.
  • Du kan finde masser af opskrifter på andet tilbehør lige her.
  • Har du ikke Tahin i huset, så kan du faktisk godt bruge sesamfrø istedet. Brug ca. samme mængde som tahin og sørg for at din hummus bliver godt blendet, så sesamfrøene bliver blendet med. Så kommer den skønne skønne sesam smag frem.
  • Server evt. din hummus med fladbrød ved middagsbordet. Så kan man dyppe lidt brød ned i og nyde det på den måde.

 

 

Hummus

 

Tørrede kikærter.

Man kan sagtens bruge tørrede kikærter til at lave hummus. Det kræver bare lidt ekstra forberedelse at koge kikærter selv. Det er slet ikke svært men kikærterne skal udblødes i vand før de koges og derefter kan bruges til hummusopskriften.

Det er slet ikke en umulig opgave, men når det gerne må være lidt nemmere og hurtigere, så er kikærter på dåse en meget fin løsning.

Kikærterne på dåse er klar til brug. Det eneste man skal gøre er, at åbne dåsen, hælde væsken fra og skylle kikærterne godt. Så er de lige til at blende med resten af ingredienserne.

Du kan derudover finde mange forskellige færdiglavet hummus i butikker. Det er blevet en utrolig populær og en lækker sag, som de fleste kender til.

 

Opskrift på hjemmelavet hummus.

Hummus er rigtig nemt at lave men alligevel virker det til, at mange ikke ved hvordan man griber det an. Og det er synd, fordi det netop er så nemt.

Det bedste ved at lave det selv er, at man ved hvad der kommer i og derved også kan smage det til, så den smager lige som man selv kan lide det.

Så smag til undervejs – måske du vil have et ekstra fed hvidløg i, et ekstra skvat citron eller lidt mere spidskommen! Brug hummus til madpakken, i salaten eller som dip til grøntsags stængerne.

Oprindeligt stammer Hummus fra mellemøsten, hvor både tahin og olivenolie ofte er brugt.

 

Hummus

 

Leave a Comment

Opskrift Vurdering