Spinatpandekager med hummus og avocado.
Skønne grønne spinatpandekager med hummus og avocado. Spinatwraps uden kød, og du får her en lækker omgang vegetar spinatpandekager, som stadig er dejlig mættende. Spinatpandekager med fyld er nemme at lave!
Til frokost er det nemt at lave grønne spinatwraps. Fyldet kommes i, de rulles og kan så nemt pakkes ind og snuppes med på farten.
Det er en opskrift, som sagtens kan bruges til både frokost og til aftensmaden. Du kan tage dine spinatpandekager med fyld med på farten, hvilket er dejligt til frokosten.
Find mange flere opskrifter med spinat lige her!
Spinatpandekager med hummus og avocado
Ingredienser
Spinatpandekager
- 100 g frisk eller frossen optøet spinat
- 3 æg
- 3 dl mælk
- 100 g fuldkornsmel
- 50 g hvedemel
- 1 tsk salt og lidt peber
- Fedtstof til panden
Hummus
- 1 ds kikærter
- 1½ spsk tahin
- 4 spsk olie
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk spidskommen
- 2 spsk citronsaft
- ½ tsk salt og lidt peber
- ½ dl vand
Derudover
- 1 hjerte salathoved, fintsnittet
- 2 avocadoer, i skiver
- Lidt syltede rødløg
- Citron mynte dressing
Fremgangsmåde
Spinatpandekager
- Alle ingredienserne blendes sammen indtil at det er ensartet.
- Kom lidt fedtstof på en middelvarm pande.
- Steg pandekagerne på panden ved middel varme.Der bliver 8 stykker.
Hummus
- Kom alle ingredienserne i en minihakker/food processor.
- Blend det hele godt til en ensartet masse.
- Du kan tilføje lidt ekstra vand, hvis du ikke synes, at den er blød nok i konsistensen.
Anretning
- Tag en pandekage og fordel hummus og avocado på bunden.
- Top med salat, syltede rødløg og citron mynte dressing. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Alle ingredienserne til de her spinatpandekager med hummus og avocado er forholdsvis nemme at lave. Både hummus, syltede rødløg og citron mynte dressing kan også sagtens holde sig i køleskabet i flere dage og bruges som tilbehør til en masse andre gode retter.
- Skal det gå ekstra stærkt så kan man sagtens købe en færdiglavet hummus og bruge en færdig dressing.
- Savner du kødet i madpandekagerne, så kan du fx stege noget kylling og komme i.
Her kan du finde opskrifterne på fyldet der er brugt.
Vegetar spinatpandekager med fyld.
De hjemmelavede vegetar spinatpandekager er fyldt med salat, hummus, avocado, hjemmesyltede rødløg og en skøn citron-mynte dressing. Kombinationen er super lækker og det kan sagtes serveres som et vegetarisk aftenmåltid.
Jeg kan også anbefale at prøve paneret halloumi. Det er en fast ost som er paneret og stegt sprød. Det vil også smage virkelig godt i disse super grønne grøntsagspandekager.
I stedet for den sprøde ost er falafler super lækkert i. Du kan enten lave dine egne falafler eller købe nogle på frost.
Du kan også vælge at lave dine pandekager til spinatwraps. De rulles tæt sammen, (pas på ikke at fylde for meget i pandekagerne) og pakkes ind så de ikke går op. Sådan en wrap kan evt. skæres over på midten så den er nem at holde om og spise. Perfekt til at tage med på farten. Fx til en frokost når man er afsted.