Paneret halloumi

Paneret halloumi.

Her kan du få min bedste opskrift på panko paneret halloumi. Sådan en omgang friteret halloumi smager virkelig lækkert!

Halloumi paneret kan fx spises i fladbrød eller som tilbehør til aftensmaden.

Prøv også opskriften på den gode halloumi burger, hvor jeg har stegt halloumi på panden.

Det er ganske enkelt at lave paneret halloumi, og så kan du spise det til noget godt brød, hummus og avocado.

Jeg har valgt at bruge panko rasp, da det er meget grovere end det fine rasp. Det giver en helt særlig sprødhed til halloumien, når den bliver stegt.

Paneret halloumi

Halloumi ost paneret i æg, mel og panko rasp.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 70 g panko
  • 40 g mel
  • 2 æg
  • 1 pakke halloumi ost
  • ½ tsk Salt og lidt kværnet peber

Fremgangsmåde

  • Pisk æggene ud i en lille skål.
  • Hæld mel ud i én lille skål med salt og peber, og panko rasp i en anden.
  • Skær din halloumiost ud i mundrette stykker, ca. 24.
  • Paner nu dine stykker halloumi. Først i mel, så i æg og til slut i pankoen.
  • Gør det med dem alle sammen.
  • Kom godt med olie på panden.
  • Steg stykkerne på alle sider, indtil at de får en gylden skorpe.
    Drys med salt.
  • Server straks. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan købe halloumi osten i de fleste større supermarkeder, hvor du kan finde den i køledisken. På flere af varianterne vil du både kunne se, at der står halloumi på men også grill ost.
  • Panko rasp kan ligeledes findes i de fleste supermarkeder.
  • Du kan evt presse lidt frisk lime ud over stykkerne når de er tilberedt, det giver en god syrlighed til den fede ost.

 

Hvad er halloumi ost?

Halloumi er en meget fast ost, der også bliver kaldt for en grillost grunden dens faste konsistens. Det er derfor, at den er god at bruge og man nemt kan lave friteret halloumi.

Den er oprindeligt fra Cypern, hvor man spiser det sammen med lækre fladbrød, hummus og en masse andre små retter. Den bliver ofte kaldt for grillosten, da den netop har sin faste form, der gør den i dele til at grille.

Man kan tilberede halloumi på flere forskellige måder, men det er mest udbredt at spise den stegt på panden eller på grillen. I det her tilfælde har jeg valgt at lave paneret halloumi, da det giver et dejligt sprødt ydre og en blød masse inden i.

 

Hvad kan man spise til panko paneret halloumi?

Som nævnt er det oplagt at spise halloumi på et godt fladbrød, hvor der både er noget hummus på, lidt avocado, syltede rødløg.

Jeg har en opskrift på et fladbrød med humus og avocado, hvor du sagtens kan tilføje paneret halloumi på. Det smager også godt med lidt frispresset lime ud over det hele.

Du kan også spise paneret halloumi som helt almindeligt tilbehør, til hvad du end skal have at spise. Det kan også komme i en frisk salat.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..