Organisering i køkkenskabet

Organisering i køkkenskabet med P-touch CUBE

//Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Brother Nordic.//

Jeg elsker orden i køkkenet og at komme mange af mine madvarer i bøtter. (Det er nok ikke en hemmelighed for den opmærksomme følger). Både i køkkenskabe og i køleskabet. Sidstnævnte når jeg forbereder mad til en ny uge.

Den slags organisering giver mig overskud, overblik og ´ro i skabene´. Det giver mig faktisk også mere lyst til at gå i køkkenet, netop fordi, at det er til at overskue.

Netop overblikket hjælper mine små labels med. Her bruger jeg min CUBE labelprinter fra Brother. Specielt i mit køkkenskab med tørvarer såsom forskelligt mel, kerner, frø, pasta mm.

Til det har jeg samlet lidt tips.

  1. Tag alle madvarer ud af køkkenskabe/skuffer og saml det på køkkenbordet. Nu har du muligheden for at komme til bunds i alle de små rester og halve poser som man hurtigt får samlet sig.
  2. Opdel madvarerne i konserves o.lign. og dét som skal i bøtter. Måske har du ikke mange skabe/skuffer men så kan hylderne deles op, så du netop får et overblik.
  3. Find så ud af hvor tingene skal stå i skabet. Sørg for at de sager som bruges mest, er nemmest tilgængeligt og står forrest.
  4. Kom så de ting der skal i bøtter, ned i bøtterne. Lav labels til de forskellige råvarer. Skal bøtterne stå i skab kan de med fordel sidde foran på siden af bøtten. Skal de i skuffer kan de med fordel placeres på toppen/låget af bøtten.
  5. Placer gerne bøtterne opdelt i skabet. Til bagning, madlavning, morgenmadsprodukter, krydderier mm. Jeg placerer altid havregryn, granola, rosiner mm. forrest/nederst da vi bruger den slags dagligt.

Men hvad så med dato?

Et tilbagevendende spørgsmål er hvordan jeg holder styr på datoerne, når mine madvarer kommes i bøtter. Mange af den slags tørvarer har en meget lang holdbarhed. Jeg ved med sikkerhed, at jeg når at bruge det op inden det bliver for ”gammelt”.

Her skal man jo også huske, at en datomærkning er vejledende og generelt ser jeg altid på min mad før jeg vurderer om det er dårligt/for gammelt.

Fx en pose med solsikkekerner kan holde sig (ifølge datoen) omkring et halvt år når den købes, hvis ikke længere. Det når jeg altid at få brugt inden da.

Hvis du vil have dato på, så kan du evt. udskrive en ekstra lille label med udløbsdatoen. Så kan den label hives af når bøtten er tom. På den måde slipper du for også, at pille råvare-mærket af. Jeg bruger nemlig bøtten til det samme hele tiden.

Et andet tip (fra en sød følger) er, at du kan klistre datoen fra pakningen i bunden af din bøtte. Så kan du altid lige tjekke bunden for datoen.

Produktanmeldelse.

CUBE labelprinteren er supernem at anvende. Den forbindes meget nemt til din smartphone eller tablet og tilsluttes bluetooth.

Labelredigering klares på den gratis app (PT-Design &print) og her findes et hav af skabeloner. Du kan finde virkelig meget inspiration til fx stoftape til tøjet, opbevaring til hele huset, mønstret tape, mange forskellige farver og endda til at lave fine stof gavebånd.

Man kan både lave tekst i forskellige størrelser, skrifttyper og symboler.

Labelprinteren er så nem at bruge og det er virkelig sjovt at lave labels. Man kan også sagtens inddrage børnene i det. Fx til at lave labels til deres madkasser og tilbehør. Eller måske til de mange opbevaringsbokse som mange har på værelset. Begge dele har vi haft glæde af.

Man kan faktisk også lave labels til børnenes tøj. De skal så stryges på tøjet. Det har vi ikke prøvet endnu.

Jeg kan kun finde gode ting at sige om maskinen. Jeg er virkelig glad for den!

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kigge på..