Æggestand

Æggestand.

Her kan du finde min opskrift på hjemmelavet æggestand i ovn. Det er en ganske let æggestand at lave og kræver få ingredienser.

Hvis du mangler mere frokostinspiration, kan du lave denne hønsesalat med svampe.

En æggestand masse består af pisket æg som vendes med piskefløde, salt og peber. Massen hældes i en form og bages i et vandbad i ovnen.

Æggestand

Nem og lækker æggestand til frokostbordet.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 8 æg
  • dl piskefløde
  • 1 tsk salt
  • Lidt hvid peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk æg, fløde, salt og peber sammen.
  • Hæld massen i en rugbrødsform i cirka 25 x 10 cm. og kom sølvpapir over rugbrødsformen.
  • Fyld et fad med vand og kom rugbrødsformen herned i.
  • Bag æggestanden i cirka 40 minutter.
  • Skær æggestanden i skiver og server på rugbrød.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Man kan selv bestemme, hvilken form man gerne vil bage æggestanden i. Hvis du har en rugbrødsform, så kan du tage den, da den giver en meget god størrelse og det er nemt at skære skiver som passer til rugbrødsmadderne.
  • Du kan sagtens lave æggestand dagen i forvejen. Fx hvis det skal med på frokostbordet og man gerne vil forberede maden.
  • Man kan godt undvære staniol på toppen når det bages. Man skal bare være opmærksom på at toppen så vil blive lidt brun og ikke få den helt lyse æggemasse-farve som man kender det.
Hjemmelavet æggestand i ovn.

En hjemmelaet æggestand er supernemt at lave. Det kræver kun 4 ingredienser, en form og et vandbad.

Vandbad laves ved at komme noget vand i en form, fx et ovnfast fad. Her skal man så kunne sætte sin form med æggemassen i. Så der skal ikke være for meget vand i formen så vandet løber over men der må heller ikke være for lidt. Vandet skal kunne dække siderne på formen med æggemassen så den kan tilberedes.

Æggestand til frokost.

Æggestanden er noget mange kender fra det klassiske frokostbord. Det serveres som ofte sammen med koldrøget laks eller til et stykke ål. Begge dele serveres også ofte på skiver af lyst brød. Men man kan selvfølgelig også servere det på rugbrød, det synes jeg smager fantastisk godt sammen med et par skriver røget laks.

Især til højtiderne såsom julefrokost, pinsefrokosten og påskefrokost vil æggestanden være at finde blandt de mange retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..