Ovnbagte små tomater.
Lækre ovnbagte små tomater! De bliver fulde af smag efter et godt stykke tid i ovnen med den skønne olie blanding, som laves meget nemt!
Hvad spiser man så egentlig tomaterne til? Tomaterne er et lækkert indslag til tapas bordet, på en simpel frokostmad med hytteost og syltede rødløg, en salat eller måske en lækker risotto. De smager også himmelsk på en pizza, evt. med lidt hjemmelavet pesto. Mulighederne er mange!
Tomaterne holder sig overraskende længe i køleskabet, da de også ligger i lidt olie. Du kan altid komme en smule ekstra olie i bøtten hvor tomaterne ligger, der gør holdbarheden bedre!
Er du lidt skeptisk, så giv tomaterne en chance, de smager virkelig skønt. Det kræver heller ikke meget at sætte dem over, for tomaterne står bare i ovnen og passer sig selv.
Ovnbagte små tomater
Ingredienser
- 500 g cherrytomater
- 1 dl olie gerne en god olivenolie
- 3-4 fed hvidløg
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl cherry tomaterne og fjern stilkene.
- Halver tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Tænd ovnen på 150 grader (varmluft).
- Pil og pres hvidløgene i en lille skål og bland det i skålen med olie, salt og peber.
- Olien kan også sagtens køres i en minihakker uden at presse hvidløget først.
- Vend olien i tomaterne.
- Pladen kommes i ovnen og bages i 1 time og 45 minutter, du skal ikke vende i dem undervejs.
- Lad tomaterne køle af og derefter kan de kommes i en bøtte med låg - hvor de sagtens kan holde sig i 1-2 uger.
Jeg har aldrig selv været særlig meget til bagte tomater, hverken de store eller små. Nok mest fordi at de blev meget våde og smattede i det.
Men de ovnbagte små tomater bliver helt anderledes. De bliver mere faste og får en god struktur med bid i. Fordi de har fået lavere grader i længere tid får de ikke en slatten konsistens hvor væsken falder ud når man tygger i dem.
2 Responses
Og sikke en duft det skaber……af sol og sommer 🙂
Hej Bettina,
Åh hvor dejligt at høre. Jeg kan næsten fornemme det ved tanken!
Jeg håber at de blev gode?
Kh Maria