Pasta Alfredo.
Pasta Alfredo er nok noget af det nemmeste, du kan lave til aftensmad. Det er en ret, som tager ganske kort tid at bikse sammen og den er også med meget få ingredienser.
Spaghettien vendes i en smagfuld oste-flødesauce.
Hvis du er til cremet pasta, så kan du prøve den her pasta med flødeost og bacon.
Til trods for den utrolig simple opskrift og korte tilberedningstid så smager denne pastaret helt fantastisk. Så ingen ved spisebordet vil blive skuffede.
Pasta Alfredo
Ingredienser
- 200 spaghetti
- ½ dl kogevand
- 2 fed hvidløg
- 2½ dl fløde
- 80 g parmesan, revet
- ½ tsk flagesalt og friskkværnet peber
- Frisk timian
Fremgangsmåde
- Kog spagehtti al dente i saltet vand. Dvs. at der gerne må være en smule bid i pastaen.
- Pil og pres hvidløg. Sauter det på en middelvarm pande eller gryde, i det smeltede smør.
- Kom fløde og revet parmesan ved. Lad det simre i nogle minutter.Fløden tykner en smule og osten smelter i saucen.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Kom spaghettien i og suppler med lidt af kogevandet.
- Saucen skal hænge ved pastaen, men være let cremet uden, at være alt for tyk.
- Anret på to tallerkener. Top med kværnet peber og frisk timian. Velbekomme!
Jeg elsker nemme pastaretter, og helt generelt nem aftensmad er jeg meget fan af. Denne ret kan laves på under 30 minutter, så det er lige til at have med at gøre i en travl hverdag.
Selvom det skal være nemt og enkelt, så er det meget vigtigt for mig, at det stadig smager godt.
Den her pastaret er super lækker, og så er det med ganske få ingredienser. Det er en fantastisk vegetarisk pastaret.
Jeg bruger normalvis helt almindelig spaghetti. Du kan også prøve at lave den udgave, der hedder fettuccine pasta Alfredo. Der bruger man blot den slags pasta, der hedder fettuccine. Det er en frisk pasta hvor kogetiden er endu kortere.
Nogle kan også godt lide at bruge pasta penne. Du kan vælge den pasta, du helt selv foretrækker.
Mere inspiration til opskriften.
- Retten serveres ikke med mere end det, men du kan selvfølgelig godt servere noget kylling, sprødstegt bacon eller nogle grøntsager til.
- Der findes også en meget velkendt udgave med kylling. Den ret kaldes for chicken Alfredo.
- Server retten lun og top evt. med noget ekstra revet parmesan. Det kan man næsten ikke få for meget af!
- Selve retten er til 2 personer, men du kan sagtens lave en halv portion, så det bare er til 1 person. Eller game resterne til dagen efter og så har du nemt mad til to dage.