Pasta med svampe og citron.
Her finder du opskriften på en skøn pasta med svampe og citron. Pasta med flødesauce er virkelig cremet, og man går altså ikke galt i byen med en omgang svampepasta. Prøv min opskrift på pasta i svampesauce.
Det er en lynhurtig opskrift. Foruden pasta og svampe er der basilikum, timian og hvidløg i den hvide sauce. Et rigtig godt bud på et mættende og velsmagende aftensmåltid.
Svampepasta kræver ikke mange ingredienser. De fleste har måske allerede det meste på lager derhjemme.
Champignon og generelt svampe er en fantastisk råvare at bruge når man lave vegetarisk mad. De erstatter ikke kødet men de er fyldt lækker og fyldig smag. Som er noget af det man gerne vil have når man fravælger kød i sine retter.
Pasta med svampe og citron
Ingredienser
- 250 g spaghetti
- 200 g champignon
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 2½ dl madlavningsfløde
- 30 g parmesan, revet
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
- 1 tsk basilikum
- ½ tsk timian
- Skal fra ½ citron
Fremgangsmåde
- Kog spaghetti efter anvisning på pakken.
- Skær champignon i kvarte, pres hvidløg og hak løget fint.
- På en middelvarm pande med lidt olie steges løg, hvidløg og champignon af i ca. 5 minutter.
- Tilsæt basilikum, timian, parmesan og madlavningsfløde på panden.Drys med lidt salt og peber og giv det yderligere 5 minutter.
- Saucen vil tykne lidt. Smag til med salt og peber.
- Vend den kogte spaghetti i saucen, sammen med citronskal.Sluk for varmen og anret på to tallerkener.
- Server med frisk basilikum, citronskal og parmesan på toppen. Velbekomme!
Mere inspiration.
- Prøv endelig også at tilføje andre svampe til retten. Her er blot brugt champignon fordi de er de mest tilgængelige i supermarkedet. Fx kantareller, østershatte og bøgehatte er også lækre.
- Synes du at der mangler kød i retten kan du for eksempel tilsætte kylling. Skær det i tern og steg det sammen med champignon og følg ellers fremgangsmåden.
- Du kan også servere lidt kød ved siden af. Eller servere et stykke ovnbagt laks til.
Pasta i svampesauce med citron.
Lidt citronskal på pastaretter gør underværker. Skallen giver lidt syre til retten og det smager virkelig godt.
Generelt på retter der kan være lidt fede i det eller mangler lidt friskhed kan det anbefales at komme lidt citronskal på. Den her pasta med flødesauce kan for nogen netop være lidt fed, og der kan citronskal ovne det lidt ud.
Når du river din citronskal, skal du huske ikke at få det hvide med på citronen. Den del er nemlig utrolig bittert, og det vil du ikke have på din pasta.
Er nogen i familien ikke så vilde med citronskal, kan det også serveres ved siden af. Så kan man selv drysse det på toppen af pastaen.