Home aftensmad Pasta med svampe og citron

Pasta med svampe og citron

by Maria
Pasta med svampe og citron

Pasta med svampe og citron.

Her finder du opskriften på en skøn pasta med svampe og citron. En vegetarisk hverdagsret.

Det er en lyn hurtig opskrift. Foruden pasta og svampe er der basilikum, timian og hvidlø i den hvide sauce. Et rigtig godt bud på et mættende og velsmagende aftensmåltid.

Prøv også denne cremede pasta med asparges!

Retten kræver ikke mange ingredienser. De fleste har måske allerede det meste på lager derhjemme.

Champignon og generelt svampe er en fantastisk råvare at bruge når man lave vegetarisk mad. De erstatter ikke kødet men de er fyldt lækker og fyldig smag. Som er noget af det man gerne vil have når man fravælger kød i sine retter.

Prøv endelig også at tilføje andre svampe til retten. Her er blot brugt champignon fordi de er de mest tilgængelige i supermarkedet.

Pasta med svampe og citron

Pasta med svampe og citron

print
portioner: 2-3 portioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 250 g spaghetti
  • 200 g champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2½ dl madlavningsfløde
  • 30 g parmesan, revet
  • 1 tsk basilikum
  • ½ tsk timian
  • 1 tsk salt og friskkværnet peber
  • Skal fra ½ citron

Sådan gør du:

  • Kog spaghetti efter anvisning på pakken.
  • Skær champignon i kvarte, pres hvidløg og finhak løget.
  • På en middelvarm pande med lidt olie stegs løg, hvidløg og champignon af i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt basilikum, timian, parmesan og madlavningsfløde på panden. Drys med lidt salt og peber og giv det yderligere 5 minutter. Saucen vil tykne lidt. Smag til med salt og peber.
  • Vend den kogte spaghetti i saucen, sammen med citronskal, sluk for varmen og anret på to tallerkener. Server med frisk basilikum og parmesan. Velbekomme!

Synes du at der mangler kød i retten kan du for eksempel tilsætte kylling. Skær det i tern og steg det sammen med champignon og følg ellers fremgangsmåden. Du kan også tilsætte det ved siden af. Eller servere et stykke ovnbagt laks til.

Citron er godt.

Lidt citronskal på pastaretter gør underværker. Skallen giver lidt syre til retten og det smager virkelig godt.

Generelt på retter der kan være lidt fede i det eller mangler lidt friskhed kan det anbefales at komme lidt citronskal på.

Husk ikke at få det hvide med det er utrolig bittert.

Er nogen i familien ikke så vil med det, kan det også serveres ved siden af og så kan man selv drysse det på toppen af pastaen.

Pasta med svampe og citron

Leave a Comment