Home aftensmad Bagt laks

Bagt laks

by Maria
Bagt laks

Ovn bagt laks med citron & timian!

En lyn hurtig opskrift på ovnbagt laks. Laksen her har fået citronsaft og timian noget som jeg vil mene, at de fleste kan lide.

Jeg køber indimellem de små pakker med frisk timian og så bliver det brugt til forskellige retter. F.eks. stegt blomkål med et par kviste timian på panden, det giver en rigtig skøn smag. Eller timian på panden sammen med et stykke godt kød. Timian er virkelig skønt!

Jeg vil mene at et stykke laks pr. person er nok. Hvis der også laves forskellig lækkert tilbehør til. Men det kan du jo tilpasse efter behov.

Du kan f.eks. servere bagt laks sammen med en lækker aubergine salat.

Bagt laks

Citron/timian bagt laks

Ovn bagt laks med citron & timian! En lyn hurtig opskrift på ovnbagt laks. Laksen her har fået citronsaft og timian noget som jeg vil mene, at de fleste kan lide. Jeg køber indimellem de små pakker med frisk timian… aftensmad Bagt laks European print
portioner: 2 personer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 2 stykker laks, ca. 125 g. pr. stk.
  • 2 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. salt og lidt friskkværnet peber
  • 2 stilke frisk timian

Sådan gør du:

  • Ovnen tændes på 175 grader (varmluft)
  • Laksestykkerne kommes i et ovnfast fad med et stykke bagepapir
  • Citronsaften fordeles på stykkerne. Drys med salt og friskkværnet peber og fjern timianbladende fra stilken og kom det over stykkerne
  • Alt efter størrelse bages stykkerne i ovnen i ca. 15 minutter. Velbekomme!

Jeg elsker fisk men af en eller anden besynderlig grund så får vi bare ikke lavet det så ofte. Jeg længe tænkt, at jeg skulle gå lidt mere i fiskehandler, hvor man får noget friskt og lækkert fisk i sæson.

Jeg vil også gerne have Josefine med. Give hende oplevelsen at komme ind og se på alt det forkellige fisk de nu har og lade hende vælge hvad det er vi skal spise. Det kunne jo være at hendes interesse for ugens fiskeret blev lidt større! Jeg har præsenteret hende for idéen og hun lød meget begejstret. Det må være et nyt “madmål”.

Leave a Comment