Laks i fad med skaldyrssauce
Her finder du opskriften på laks i fad med skaldyrssauce. Det er en helt fantastisk lækker ret og den er faktisk virkelig nem at lave.
Har du prøvet min opskrift på torskefad? Det er også en dejlig nem hverdagsret, når tingene skal gå stærkt
Laks er altid super lækkert og især, når det har været i ovnen. Her bliver fisken serveret med en skøn skaldyrssauce ris til.
5 fra 1 stemme
Laks i fad med skaldyrssauce
En virkelig lækker ret med
Forberedelses tid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
6 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage
Ingredienser
- 6 laksefilter, a ca. 125 g. pr stk.
- 1 tsk salt og lidt peber
Skyldyrssauce
- 1 spsk olie
- 1 lille løg
- 1 spsk tomatpuré
- 4 dl madlavningsfløde
- ½ citron, saft og skal
- 1 spsk sukker
- 1 tsk dijonsennep
- ½ tsk salt og lidt kværnet peber
- 1 tsk sriracha chilisauce
- 150 g krebsehaler, drænet
- 150 g rejer, drænet
Derudover
- Frisk dild
- Revet citronskal
- Kogte ris
Fremgangsmåde
- Start med at sætte dine ris over.
Laks
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Skær skindet af laksestykkerne og læg dem på en række i et ovnfast fad.Drys med salt og peber.
- Bag laksen i 15 minutter.
Skaldyrssauce
- Pil og hak løget fint.
- Sauter løg i olien i en varm gryde. Tilsæt tomatpuré og giv det et minuts tid.
- Hæld madlavningsfløde i gryden sammen med citronsaft og skal, sriracha, dijon sennep, sukker salt og peber.
- Giv det et opkog og lad det simre i 5 minutter.
- Dræn rejer og krebsehaler og vend det i saucen.Smag saucen til.
- Hæld saucen over laksestykkerne og anret med frisk dild og citronskal på toppen.Server med ris og evt. grønt ved siden af. Velbekomme!
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Generelt elsker jeg nem mad, og det er også altid nem og dejlig smagfuld mad, som du vil kunne finde på min hjemmeside.
Jeg har en masse forskellige aftensmadopskrifter, og her har jeg lavet en kategori med fisk, så du nemt kan finde opskrifter med fisk.
En anden skøn ret med laks er min bagte laks med perlespeltsalat. Der er også hurtig at lave, laksen kommer også her i ovnen.
Mere inspiration til opskriften.
- Til opskriften er der brugt rejer og krebsehaler i lage. Man kan også sagtens bruge begge dele fra frost.
- Har du en anden slags fisk derhjemme, så hold dig endelig ikke tilbage med at bruge det i stedet for laks. Det kan du sagtens.
- Jeg har valgt at servere retten med ris til, da det fungerer godt med laksen og skaldyrssaucen. Som udgangspunkt ville jeg bare tage hvide ris, men du kan også sagtens bruge fuldkornsris eller sorte ris, hvis du gerne vil det.
- Dild på toppen er blot for at give lidt ekstra smag til retten. Helt generelt elsker jeg at bruge friske krydderurter i min mad, da det giver en helt anden smag, end hvis jeg brugte tørrede krydderurter.
2 Responses
rigtig lækker og gav glæde på mit job 🙂 Tak skal du have.
Hej Jonna,
Det er så skønt at læse 🙂
Tak for din besked.
Kh Maria