Pasta med tomatflødesauce og flanksteak.
Annonce for Grana Padano.
I samarbejde med Grana Padano finder du her opskriften på en lækker pastaret i tomatflødesauce
med flanksteak til.
Jeg har tidligere lavet en anden skøn pastaret med Grana Padano. Denne opskrift med tigerrejer og asparges.
I denne opskrift er pastaen er vendt i en cremet sauce lavet på tomat, madlavningsfløde, krydderier og Grana
Padano. Osten er med til at give en skøn smag til retten.
Retten er lavet til 2 personer men med lidt frisk salat og brød til kan opskriften nok godt række til 3 portioner.
Pasta med tomatflødesauce og flanksteak
Ingredienser
Flanksteak
- 2 spsk olie
- 300 g flanksteak
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
Tomatflødesauce
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 dl mosede tomater
- 3 dl madlavningsfløde
- 1 tsk paprika
- 50 g Grana Padano
- ½ grøntsagsbouillonterning
- ½ tsk timian
- ½ tsk oregano
Derudover
- 270 g pasta
- Revet Grana Padano til toppen
- Friske krydderurter
Fremgangsmåde
Flanksteak
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Put olie på en varm pande. Steg kødet af i 5 min på hver side. Læg det til side.
Tomatflødesauce
- På en varm pande med olie svitses løg og hvidløg af.
- Tilsæt paprika, oregano, timian, fløde, bullion og tomater.
- Lad det simre i 5-7 minutter.
- Tilføj Grana Padano og smag til med salt og peber.
- Lad det simre i et par minutter mere, indtil at osten er smeltet.
- Vend pastaen i tomatsaucen.
- Anret pastaen på tallerken og skær flanksteak i skiver. Server med friskrevet Grana Padano og krydderurter. Velbekommen!
Om Grana Padano.
Osten kommer fra Italien. Nærmere specifikt Padano-området i Norditalien.
Grana Padano har en kornet konsistens. På italiensk hedder kornet ’Grana’ – heraf har osten altså navnet Grana Padano.
I 1996 blev Grana Padano til et EU certificeret produkt med beskyttet oprindelsesbetegnelse. Det betyder helt kort, at man sikrer, at produktionen sker på samme traditionelle vis som altid. Det opretholder den høje kvalitet, autencitet og sporbarhed.
Produktion af Grana Padano.
Alle Grana Padano oste er produceret på rå italiensk mælk fra produktionsområdet Po River Valley – også kendt som Padano området.
For at få 1 kg Grana Padano kræver det blandt andet 15 liter delvist skummet italiensk mælk.
Hver hjul ost bliver lageret i mindst 9 måneder og helt op til 24 måneder alt efter hvilken ost, der er tale om. Det kan man også se i butikkerne på emballagen, hvor længe de forskellige oste har modnet.
Osten bliver herefter testet med de traditionelle værktøjer: en hammer, en nål og en sonde. Efter endt kontrol bliver osten brandmærket med navnet som vi ser på ydersiden.
Når osten først har navnet Grana Padano på sig, så er det ensbetydende med, at den pågældende ost har højeste kvalitet.
Jeg synes virkelig, at det er spændende at vide lidt om produktion, oprindelse og historie af de madvarer som jeg bruger i mit køkken. Det giver en helt anden respekt for maden.
4 Responses
Hej Maria
Kan saucen fryses efter tilberedning?
Vh Helle
Hej Helle,
Det har jeg faktisk ikke prøvet med denne opskrift.
Men min erfaring siger mig, at det kan du godt 🙂
Opvarm den ved lav varme igen til saucen samler sig og så vil du undgå klumper.
Håber at du kan bruge mit svar.
Kh Maria
1 grøntsagsboullion hvad er det? 1 dl? 1 tern opløst i 5 dl?
Det er for upræcist.
Hej Karen,
Det beklager jeg 🙂
Det er 1/2 grøntsagsbouillonterning. Det er rettet i selve opskriften nu så der ikke skulle være nogen tvivl.
Tak for din besked.
Kh Maria