Pastinak fritter med wasabi creme.
Lav pastinak fritter som tilbehør til aftensmaden. Det er både nemt og lækkert!
De bliver både sprøde og let søde, efter en tur i ovnen. De kræver et minimum af forberedelse og imens at du venter på at de bliver færdige, kan resten af aftensmåltidet tilberedes.
Jeg lavede en wasabi creme til. Men de smager nu også rigtig godt med ketchup eller en anden dressing.
Laver du nok af dem eller har en rest til overs – så brug dine pastinak fritter i en salat til frokosten dagen efter. Det smager super lækkert når friske grøntsager bliver vendt med tilberedt grønt. Det gør slet ikke noget, at de er kolde dog mister de sprøde efter en tur i køleskabet.
Du kan finde flere flere opskrifter i salater, grønt og tilbehør.
Sprøde pastinakfritter
Forberedelses tid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
3 personer
Ingredienser
Pastinakfritter
- 6 store pastinakker
- 4-5 spsk olie
- 1 tsk salt og lidt peber
Wasabi creme
- 1 dl græsk yoghurt
- ½ tsk wasabi paste
- 1 knsp salt og lidt peber
- 1 tsk limesaft
Fremgangsmåde
Pastinakfritter
- Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
- Skræl pastinakkerne og skær enderne af.
- Del pastinakken på langs del hver side i to.
- Alle fire stykker deles igen på lags, så de ikke bliver for tykke, og skæres derefter i "strimler" som vi kander det fra pomfritter.
- Alle stykkerne kommes på en bageplade med bagepapir.
- Olie, salt og peber fordeles på stykkerne. Sørg for at fritterne er fordelt godt ud på pladen.
- De bages i ovnen i ca. 1 time.
Wasabi creme
- Imens fritterne er i ovnen laves wasabi cremen.
- Alle ingredienserne røres godt sammen og smages evt. til med mere limesaft.
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed