Persillesovs.
Her finder du opskriften på den gode klassiske persillesovs. Lavet på en jævning af smør og mel, rørt op med mælk og tilsidst tilsmagt salt, peber og persille. Rigeligt af persille.
Det er sådan en sovs som der skal laves rigeligt af når man servere den. I nogle familier er det med denne sovs helt normalt at kartoflerne moses med gaflen på tallerkenen og så kommes sovs på. Så kan man nemlig få mere af sovsen!
Stegt flæsk med persillesovs serveres ofte sammen og en god rødspættefilet med samme sovs er også super lækkert.
Sovsen er meget nem at lave og kræver kun få ingredienser. Så her kan alle helt klart være med.
Persillesovs
Forberedelses tid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
5 dl sovs
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Spises samme dag
Ingredienser
- 30 g smør
- 35 g mel
- 5 dl mælk
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
- 5 spsk hakket kruspersille
Fremgangsmåde
- Smelt smør i en lille gryde og pisk melet i.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt. Pisk godt så sovsen ikke klumper.
- Smag til med salt og peber.
- Hak persillen og lige inden sovsen serveres piskes den i. Smag sovsen til.
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan sagtens lave sovsen imens resten af måltidet tilberedes og så lige lade sovsen stå på komfuret. Når den skal serveres varmes sovsen så lige op igen og først inden den skal på bordet kommes persillen i. Jeg vil ikke anbefale at man kommer persillen i før.
- Skal du servere sovsen til fisk? Så kan jeg anbefale at komme lidt revet citronskal i. Kom det i lige inden servering og smag til. Det giver en super lækker og frisk smag i sovsen.