Pesto snurrer

Sprøde lækre pesto snurrer.

Her får du opskriften på de lækreste luftige pesto snurrer. Smagen er frisk fra pestoen og fuldkornsmelet giver godt bid i brødet.

Olien gør brødet rigtig lækkert sprødt og man kan også smage parmesanen fra pestoen. Mums altså!

Hvis du vil prøve et andet madbrød, kan du prøve nogle gode ostebrød med rosmarin.

Det er nogle skønne små madbrød som er lækre både til aftensmaden, på picnicturen og i madpakkerne. De passer super godt til en portion af denne kartoffel porresuppe.

Jeg er sikker på, at du sagtens kan imponere dine middags gæster med pesto snurrer som en del af maden, om det så er en bøf, en let salat eller tapas der står på menuen.

 

Pesto snurrer

Lækre madbrød med pesto
Forberedelses tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
12 stk
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 25 g gær
  • dl lunkent vand
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 330 g hvedemel
  • 150 g fuldkornshvedemel f.eks. grahamsmel
  • 100 g pesto

Fremgangsmåde

  • Gæren opløses i den lune vand
  • Ægget tilsættes og røres ud i vandet sammen med salt og olie
  • Tilsæt melet og ælt dejen godt sammen i nogle minutter
  • Lad dejen hæve tildækket med husholdningsfilm og lunt i 1 time
  • Kom olie på køkkenbordet, på kagerullen og lidt på hænderne når du skal tage dejen ud af skålen.
  • Rul dejen til en rektangel ca. 30 x 60 cm.
  • Smør pesto ud på hele fladen (hvis der ligger meget olie i overfladen af bøtten, så tag det fra, før det smøres ud på dejen)
  • Fold den ene side 1/3 ind over midten og fold modsatte side helt over den anden, så du har 3 lag dej
  • Del stykket vandret på midten og skær hver halvdel i 6 strimler
  • Hold enderne af strimlen i hver hånd og sno modsat hinanden
  • Den ene ende holdes med 3 fingerspidser, mens den anden ende snoes rundt om fingrene til en snurre. (Vær forsigtig da dejen er fyldt med olie og let klistret)
  • Det sidste stykke kommes ned i midten - gennem hullet hvor dine fingre er, så dejen ikke går op under bagningen og de lægges på en bageplade med bagepapir
  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
  • Lad pesto snurrerne efterhæve tildækket i 20 minutter og bag dem i ca. 18 minutter. Lad dem køle af på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Er det svært at lave pestosnurrer?

Tænker du måske lidt lige som mig; “ej det er simpelthen for besværligt, det kan jeg ikke”, så gør lige dig selv den tjeneste, at prøve alligevel.

Pesto snurrer eller hvilken som helst anden slags snurrer, behøves slet ikke at blive så smukke som de allerdygtigste laver dem. For alle slags snurrer smager jo godt alligevel og de her pesto snurrer smager virkelig knald godt.

Mine bliver ofte meget forskellige i form og en lille smule i størrelsen også. Men det gør ingenting.

I opskriftenbruger jeg nogle gange af min persille pesto. Du kan selvfølgelig også købe en. Men jeg lover at det er nemt at lave pestoen selv.

Et lille tip! Hvis det er svært at forstå hvordan de skal snurres, så find en nem youtube video, hvis min forklaring på at snurre, slet ikke giver mening!

Pesto snurrer

 

4 reaktioner

    1. Hvor skønt at høre!! 🙂
      De smager også super skønt.. Gode til aftensmaden!
      Kh. Maria

  1. De er så gode! Hvis jeg gerne vil gange opskriften op, fx. lave en 4 gange så stor portion, skal det hele så ganges med 4, eller hvor meget gær fx. vil du anbefale at bruge? Synes nemlig 100g gær virker som lidt i overkanten. Mvh. Maria

    1. Hej Maria,
      Det er jeg glad for at høre at du synes!
      Jeg vil anbefale dig at følge opskriften selvom du ganger op. Så mængderne passer sammen.
      Bruger du mindre gær skal du være obs på at dejen have mere hævetid.
      Kh Maria

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..