Protein pizza med pepperoni

Protein pizza med pepperoni.

Her får du opskriften på en lækker protein pizza med pepperoni, ost og tomatsauce. Pizzabunden er lavet på havregryn, æg og hytteost.

Hvis du gerne vil prøve et andet sundere alternativ til pizza, skal du prøve denne pizza med grøntsagsbund

Grunden til at denne pizza kaldes for en protein pizza er, at selve bunden har et højt indhold af protein sammenlignet med en klassisk italiensk pizzabund.

Protein pizza med pepperoni

Lækker opskrift på protein pizza med pepperoni og ost på toppen.
1 pizza (2 personer)
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage i køleskabet

Ingredienser

Protein pizzabund

  • 250 g havregryn
  • 250 g hytteost
  • 4 æg
  • tsk bagepulver
  • 1 tsk salt

Pizza topping

  • 1 kugle frisk mozzarella, eller tilsvarende revet ost
  • 50 g pepperoni
  • 100 g pizzasauce

Fremgangsmåde

Protein pizzabund

  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Kom alle ingredienserne i en skål.
  • Blend det hele sammen til en lind dej med en stavblender.
  • Form pizzabunden med fugtede fingre på et stykkebagepapir.
    Dejen er klistret.
  • Bunden skal være 30-32 cm i diameter, alt efter hvor tyk du vil have bunden.
  • Forbag bunden i 12 minutter.

Pizza topping

  • Fordel pizzasauce, mozzarella og pepperoni på bunden.
  • Bag pizzaen i yderligere 12 minutter, eller indtil at osten er smeltet og gylden. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Jeg har brugt en frisk kugle mozzarella til denne protein pizza med pepperoni, og den er som bekendt ret våd i det. Derfor vil jeg anbefale dig, at du prøver at dræne den, inden at osten kommes på pizzaen. Ellers kan den gøre resten af pizzaen lidt for våd. Som alternativ kan du også bruge almindelig revet mozzarella.
  • Hvis du synes, at dejen er lidt for våd, så kan du bare lade dejen stå at trække lidt. Så suger havregrynene noget af væsken.
  • Det er muligt at lave denne pizza uden gluten. Det eneste der er gluten i er havregrynene, så dem kan du blot købe glutenfri. På den måde får du en glutenfri pizza.
  • Du kan godt fryse denne pizza ned. Det kan også være nemt blot at lave og bage dejen på forhånd og så fryse den ned. Så er det nemt at tø den op og toppe den med fyld.

Protein pizza med pepperoni

 

Sundere pizza med pepperoni.

I denne her protein pizza med pepperoni består bunden kun af ganske få ingredienser: æg, hytteost, havregryn, bagepulver og salt. Det er samme grundopskrift, som jeg har brugt til mine populære proteinboller.

Selve dejen er virkelig nem at røre sammen, og det gode er, at den slet ikke skal hæve lige som en almindelig pizzadej.

Jeg har sat et link ind til min egen hjemmelavet pizzasauce, men du kan også sagtens købe en nede i supermarkedet. Det er lige så fint.

Hvis du bare gerne vil lave en helt almindelig pizza med tomater og mozzarella, kan du prøve min pizza margherita. Den er på en helt klassisk dejbund lavet på hvedemel.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..