Quinoabowl med kylling
Quinoabowl med kylling.

Her får du opskriften på skøn quinoabowl med kylling som er stegt med lidt karry. Derudover er bowlen anrettet med friske grøntsager og lidt sprøde kerner. Sådan en omgang er nem at lave og kombinationen smager rigtig skønt.

De salte græskarkerner som der bruges i opskriften finder du lige her.

Det er en mættende salat som sagtens kan gå for et helt måltid, om det er til frokost eller aften.

Quinoabowl med kylling

En mættende bowl med quinoa, avocado og stegt kylling.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
2 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Salat

  • 80 g quinoa, ukogt
  • 1 hoved hjertesalat
  • 10 cherrytomater
  • 100 g edemammebønner, optøet
  • 1 avocado
  • 2 håndfulde salte græskarkerner
  • 120 g kyllinginderfilet
  • 1 tsk karry
  • Salt og peber
  • Lidt olie

Dressing

  • 4 spsk olie
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 knsp salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kog quinoaen efter anvisning på pakken.
  • Snit salaten, halver tomaterne og skær avocadoen i skiver.
  • Kom kyllingen på en varm pande med lidt olie.
  • Drys med karry, salt og peber og steg kødet 4-5 minutter på hver side. Drys ligeledes med karry på den anden side af kødet.
  • Fordel salaten i bunden af 2 skåle.
    Læg så tomater, avocado, edemammebønner, quinoa, kylling og græskarkerner i skålen.
    Anret det gerne ved siden af hinanden det ser så fint og indbydende ud.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over de to salater eller server den ved siden af i en lille skål. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Laver du mad til en?

Er du alene kan du lave sådan en skøn salat til aftensmad og lave den anden portion klar til frokosten dagen efter. Den er jo nem at snuppe med i madpakken. Måske det bliver svært at holde den lige så fin som i en skål men smagen vil bestemt ikke fejle noget.

Nogle dage kan jeg godt lide at være lidt på forkant og bruge maden fra dagen før til frokosten dagen efter. Det gør det hele lidt nemmere.

Jeg kan anbefale at vente med at skære avocadoen ud, da den vil blive brun af at ligge i køleskabet natten over. Du kan også komme lidt citronsaft på avocado stykkerne. Det tager lidt af den brune farve.

Dressingen på salaten.

Dressingen som hældes over salaten er lavet af olie, Dijonsennep og honning. Det er en af mine absolut favorit kombinationer og så er den altid super nem at røre sammen. Når du laver den og evt. smager til, så vil du måske opleve at den er lidt kraftig i smagen. Men det skal du ikke være bange for. Når den først er vendt med de andre ingredienser, så smager den ikke af lige så meget.

Det kan også anbefales at lave en større portion at dressingen op opbevare den på køl. Her kan den sagtens holde sig i nogle uger!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..