Home Fjerkræ Quinoabowl med kylling

Quinoabowl med kylling

by Maria
Quinoabowl med kylling

Quinoabowl med kylling

Her får du opskriften på skøn quinoabowl med kylling som er stegt med lidt karry. Derudover er bowlen anrettet med friske grøntsager og lidt sprøde kerner. Sådan en omgang er nem at lave og kombinationen smager rigtig skønt.

Det er en mættende salat som sagtens kan gå for et helt måltid, om det er til frokost eller aften.

De salte græskarkerner som der bruges i opskriften finder du lige her.

Quinoabowl med kylling

Quinoabowl med kylling

Quinoabowl med kylling Her får du opskriften på skøn quinoabowl med kylling som er stegt med lidt karry. Derudover er bowlen anrettet med friske grøntsager og lidt sprøde kerner. Sådan en omgang er nem at lave og kombinationen smager rigtig… Frokost Quinoabowl med kylling European print
portioner: 2 portioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 80 g quinoa, ukogt
  • 120 g kyllinginderfilet
  • 1 hoved hjertesalat, snittet
  • 10 cherrytomater, halveret
  • 100 g edemammebønner, optøet
  • 1 avocado, i skiver
  • 2 håndfulde salte græskarkerner
  • 1 tsk karry
  • Lidt salt og peber
  • Lidt olie
  • Dressing:
  • 4 spsk olie
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk dijonsennep
  • Lidt salt og peber

Sådan gør du:

  • Kog quinoaen efter anvisning på pakken
  • Kom kyllingen på en varm pande med lidt olie. Drys med karry, salt og peber og steg kødet 4-5 minutter på hver side. Drys ligeledes med karry på den anden side af kødet
  • Fordel salaten i bunden af 2 skåle og læg så tomater, avocado, edemammebønner, quinoa, kylling og  græskarkerner i skålen - gerne ved siden af hinanden, det ser så fint og indbydende ud
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over de 2 salater eller server den ved siden af i en lille skål. Velbekomme!

Dressingen som hælde over salaten er lavet af olie, dijon sennep og honning. Det er en af mine absolut favorit kombinationer og så er den altid super nem at røre sammen. Når du laver den og evt smager til, så vil du måske opleve at den er lidt kraftig i smagen. Men det skal du ikke være bange for. Når den først er vendt med de andre ingredienser, så smager den ikke af lige så meget.

Er du alene kan du lave sådan en skøn salat til aftensmad og lave den anden portion klar til frokosten dagen efter. Den er jo nem at snuppe med i madpakken. Måske det bliver svært at holde den lige så fin som i en skål men smagen vil bestemt ikke fejle noget.

Nogle dage kan jeg godt lide at være lidt på forkant og bruge maden fra dagen før til frokosten dagen efter. Det gør det hele lidt nemmere.

Jeg kan anbefale at vente med at skære avocadoen ud, da den vil blive brun af at ligge i køleskabet natten over. Du kan også komme lidt citronsaft på avocadostykkerne. Det tager lidt af den brune farve.

Leave a Comment