Ristaffel med kylling i karry.
Annonce – opskriften er udviklet i samarbejde med De Danske Familiegårde.
Jeg har endnu en gang teamet op med De Danske Familiegårde og lavet endnu en lækker opskrift – nemlig ristaffel med kylling i karry.
Til opskriften har jeg endnu engang brugt udskæringen kyllingelår uden ben med skind. En udskæring som De Danske Familiegårde lancerede sidste år.
Kyllingen er serveret i en god karrysauce lavet med en masse grøntsager og tilsmagt madlavningsfløde, for at gøre den ekstra cremet.
Alle grøntsagerne giver en masse lækker smag til saucen. Retten serveres med kogte ris og lækre toppings. Her kan du bruge æbletern, mangotern, ananas, kokos, peanuts, rosiner og meget mere.
Ristaffel med kylling i karry
Ingredienser
- 1 pakke hele kyllingelår uden ben - med skind, 350 g
- ½ tsk salt og lidt peber
Karrysauce
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ æble
- 200 g gulerod
- 200 g blomkål
- 2 tsk karry
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 tsk salt og peber
- 4 dl vand
- 1½ dl madlavningsfløde
Derudover
- Kogte ris
- Mangotern
- Rosiner
- Kokosmel
- Æbletern
- Peanuts
Fremgangsmåde
- Skær hvert stykke kylling ud i ca. 5 stykker. Kom stykkerne på en tallerken og læg til side.
- Hak løget i små tern og pres hvidløg.
- Skræl gulerødderne og skær i tern. Skær æblet i tern og pluk blomkålen i små buketter.
- På en varm pande med en smule olie steges kyllingestykkerne af. Start med skindsiden nedaf i ca. 5 minutter så skindet bliver gyldent og sprødt.Derefter et par minutter på den anden side. Kom kyllingen på en tallerken.
- I kyllingefedtet svitses løg, hvidløg, gulerødder og æbler af sammen med karry.Tilsæt vand, bouillonterning og blomkål, lidt salt og peber.
- Lad det simre under låg i ca. 15 minutter og blend det til en ensartet sauce.Kom saucen tilbage på panden, tilføj madlavningsfløde. Lad det koge op og smag til.
- Hæld saucen i et ovnfast fad og fordel kyllingen deri.Kom fadet i ovnen i 20 minutter ved 175 grader.
- Imens koges ris og laves tilbehør. Server det hele ved bordet og lad alle selv drysse toppings på.Velbekomme!
Kyllingelår uden ben med skind.
Udskæringen kyllingelår uden ben med skind, er et meget saftigt og smagfuldt stykke kylling.
Derudover så slipper man også for besværet ved at stå og bakse med et kyllingelår med ben, da benet allerede er fjernet i denne nye udskæring. Og jeg elsker altid, når et stykke kylling er nemt at gå til, så denne udskæring er lige i min ånd.
Du kan læse meget mere om De Danske Familiegårde på deres hjemmeside.
Her kan du også få viden om deres velfærdsprincipper og få inspiration til andre opskrifter.
Mere inspiration til opskriften.
- Jeg bruger allerhelst udskæringen fra De Danske Familiegårde, når jeg laver ristaffel. Hvis du imod forventning ikke kan finde den i dit supermarked, eller den er udsolgt, kan du godt bruge en anden kyllingudskæring.
- Jeg har skrevet forslag til topping I selve opskriften, men her sætter kun fantasien grænser. Jeg har blot skrevet nogle af de ting ned, som jeg selv elsker at komme på!
4 Responses
Jeg vil lave denne i weekenden. Håber man kan få denne kyllling i Netto. Tak for opskrift
Hej Marianne,
Tak for din besked! Det lyder skønt 🙂
Ellers så kan du finde kyllingen i Føtex og Bilka.
Jeg fandt det forleden dag i min lokale Meny.
God fornøjelse med retten.
Kh Maria
Har netop lavet denne ret (dog med kylling skåret ud i tern) og mine børn var helt vilde! Især sønnike på 7 er nu på sin 4. portion. Tak for opskriften Maria
Hej Camilla,
Åååhhh det gør mig SÅ glad at læse!
Tak for at du meldte tilbage og delte det med mig 🙂
Kh Maria