Rødbede humus

Lækker rødbede hummus!

Rødbede har en lækker smag og kan bruges i madlavningen på mange forskellige måder.

Som tilbehør til din aftensmad – både til salater, kød, i pitabrødet og tapas bordet – smager rødbede udgave rigtig skønt!

Server den til sprøde og saltede rugbrødschips.

Prøv at lave den som “dip” er grøntsags stænger! Både lækkert og anderledes. Der er mange muligheder – det er blot et spørgsmål om, hvor du synes den passer til.

Rødbede hummus

Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 35 minutter
1 stor skål

Ingredienser

  • 500 g rødbeder
  • 2 spsk tahin
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 dl olie
  • tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde

  • Kom rødbederne i en gryde og hæld vand i til de er tildækket.
  • Kom gryden i kog og lad rødbederne koge i ca. 20 minutter.
  • Du kan evt. stikke en kniv i rødbeden, når rødbeden slipper kniven er de kogt færdig.
  • Hæld det kogende vand fra og hæld koldt vand over rødbederne i gryden.
  • Når rødbederne er til at røre ved, smutter du skrællen af, det er super nemt.
  • Skær enderne af og kom rødbederne i en foodprocessor eller blender.
  • Kom alle ingredienserne i og blend det til en ensartet masse.
  • Smag til om du synes at rødbede humussen mangler noget.
  • Server din humus eller stil den på køl i en bøtte med låg.
  • Den kan sagtens holde sig i et par dage.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Jeg er ret glad for hummus – det smager bare super skønt til mange ting! Jeg synes selv at rødbede hummus er lækkert, da den er lidt mere let end en almindelig hummus. Ikke så “tung” eller fed i konsistensen.

Normalt bliver hummus lavet på kikærter, men det gør de altså ikke i denne her udgave. Der er de helt erstattet med de gode rødbeder.

Humussen får den karakteristiske farve fra rødbederne, så den er så flot på middagsbordet. Brug den også som smørrelse under noget pålæg.

Du kan finde flere opskrifter i salater, grønt og tilbehør!

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..