rødvins braiseret svinekæber

Rødvins braiseret svinekæber med grov mos.

Her får du opskriften på nogle lækre rødvins braiseret svinekæber serveret med en skøn grov mos.

Efter nogle timer i gryden får du det møreste lækre kød og en skøn skøn sauce. Har du ikke prøvet spise svinekæber før så lad dig ikke skræmme af dén udskæring. Det er utrolig lækkert kød.

Simreretten er serveret med en mos lavet på kartofler og rodfrugter.

De rødvins braiseret svinekæber er ikke dyrt at lave og alligevel er det en fantastisk gæsteret. Du vil sagtens kunne imponere dine gæster her. Server evt. maden med en frisk salat og pynt evt. dine svinekæber med disse syltede rødløg og frisk timian.

Det syrlige indslag fra rødløgene er super lækkert sammen med gryderetter og simreretter der er fyldt med smag.

Rødvins braiseret svinekæber

Super møre og lækre svinekæber i en skøn sauce.
Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 3 timer
4 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Svinekæber

  • 800 g afpudset svinekæber
  • 4-6 fed hvidløg
  • 1 håndfuld timian
  • 3 løg i kvarte
  • 2 persillerødder i grove tern
  • 3 store gulerødder i grove tern
  • 1 æble i store både
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 2 dl rødvin
  • 7 dl bouillonvand
  • olie til stegning
  • Maizenamel

Rodfrugtemos

  • 250 g pastinak/persillerod skrællet i grove tern
  • 250 g gulerødder skrællet i grove tern
  • 500 g kartofler skrællet i grove tern
  • ½-1 dl mælk
  • 20 g smør
  • tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde

Svinekæber

  • Brun svinekæberne af ved høj varme i olie, giv dem godt med salt og lidt peber.
  • Tag svinekæberne op og brun ligeledes urterne af i gryden.
  • Kom svinekæberne tilbage i gryden, kom honning ved og hæld rødvin og vand deri sammen med bouillonterningen.
  • Lad det simre under låg i 2½ - 3 timer. Du kan mærke på kødet om det virker mørt eller stadig er meget fast. Ellers giver du kødet 30 minutter mere.
  • Tag svinekæberne fra og sigt alt indholdet fra braiseringslagen.
  • Kog væsken op og smag til med salt og peber.
    Jo mere du koger lagen ind, jo kraftigere bliver smagen og jo tykkere bliver saucen.
  • Saucen burde nu have en god smag og du kan jævne med lidt maizena.
  • Kom svinekæberne tilbage i saucen og de er klar til servering.

Rodfrugtemos

  • Skræl kartofler og rodfrugter, skær dem i grove tern.
  • Kom gulerødder, pastinak og kartofler i en gryde og lad det koge i ca. 25 minutter.
  • Du kan stikke med en gaffel og mærke om kartoflerne er møre.
  • Hæld vandet fra og mos blandingen.
    Du kan evt. bruge en kartoffelmoser, en gaffel eller et piskeris.
  • Tilsæt lidt mælk ad gangen, smør, salt og lidt peber.
  • Tilføj ekstra mælk hvis du vil have mosen lidt mere blød.
    Smag mosen til og server. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Braiserede retter tager selvfølgelig noget tid at tilberede. Men da det også er noget som passer sig selv, så er det en nem måde, at lave lækker mad. Sæt lidt tid af til at otte retten i gang og så er det kun at væbne sig med tålmodighed imens retten  hygger sig nogle timer i gryden.

Mere inspiration til opskriften.
  • De syltede rødløg som jeg anbefaler giver en skøn smag til en sovs med fyldig smag. Sammen med den friske krydderurter fuldender det bare en virkelig lækker ret.
  • Braiserede retter passer perfekt til de kolde måneder, hvor maden gerne må være mere kraftfuld og “tung” i det.
  • Kød der braiseres bliver altid utrolig mørt og kan virkelig anbefales!
  • Denne ret kan sagtens fryses ned eller gemmes til dagen efter. Gryderetter smager kun bedre dagen efter hvor de har fået lov til at trække ekstra smag.
  • Er du ikke til mos med rodfrugter i, så kan man også lave en klassisk blød kartoffelmos.

2 reaktioner

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..