Home Salater, grønt og tilbehør Rosenkål med bacon og citron

Rosenkål med bacon og citron

by Maria
rosenkål med bacon og citron

Rosenkål med bacon og citron

Lækkert og utrolig nemt tilbehør til aftensmaden – rosenkål med bacon og citron.

Den let sødlige små fra de små fine rosenkål, sprødhed og salt fra bacon og syrligheden fra citronskal på toppen. Det er en virkelig god kombination og smager utrolig godt!

rosenkål med bacon og citron

Rosenkål med bacon og citron

Rosenkål med bacon og citron Lækkert og utrolig nemt tilbehør til aftensmaden – rosenkål med bacon og citron. Den let sødlige små fra de små fine rosenkål, sprødhed og salt fra bacon og syrligheden fra citronskal på toppen. Det er… tilbehør til aftensmad Rosenkål med bacon og citron European print
portioner: 3-4 personer, som tilbehør forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 500 g rosenkål
  • 200 g bacon i tern
  • 1 øko citron
  • Lidt salt og peber

Sådan gør du:

  • Kog rosenkålen i 5 minutter - endelig ikke længere
  • Imens steges bacontern på en varm pande, når de er helt sprøde tages de af panden
  • Når kålen er kogt skylles de under koldt vand, til de er helt kolde. Dryp dem godt af og dup dem evt lige med et klæde så de ikke er våde og halver de små kål
  • På samme pande, som varmes godt op brunes de små kål af i ca 5 minutter, drys med lidt salt og peber. De skal lige blive lidt gyldne på overfladen. Vend så baconen i og kom det hele på et lille fad
  • På toppen rives citronskallen fra hele citronen. Velbekomme!

Rosenkål med bacon og citron er noget jeg fx servere til en god bøf eller et stykke saftigt kyling. Fx med denne bearnaisecreme og et stykke godt brød. Så er middagen – måske til gæsterne – hjemme!

Jeg synes i hvert fald at det en en ganske fin gæstemiddag.

Rosenkål kan tilberedes på mange måder og er virkelig en lækker grøntsag. Men nok alligevel en lidt oversæt grøntsag for mange.

Prøv fx at snitte kålen meget fint, du kan evt bruge et mandolinjern. Brug så den fintsnittede kål til at vende i en salat i stedet for nogle af de andre kåltyper eller salat som du normalt vil bruge.

Hvis du kommer kålen i iskoldt vand med et par isterninger i ca. 10 minutter inden du laver salaten, så vil du opleve at kålen får meget mere sprødhed.

Prøv også bare en gang smørristet rosenkål. Let kog de små kål, dryp dem godt af og giv dem en tur på en meget varm pande i rigeligt smør og drys med lidt flagesalt. Det er også virkelig lækkert!

Leave a Comment