Sprøde rugbrødschips.
Helt sprøde rugbrødschips er den perfekte lille snack. Tynde skiver af rugbrød, lidt olie og flagesalt er alt du skal bruge.
En tur i ovnen med det og så får du de skønneste rugbrødschips – lige til at hapse som de er.
Har du i stedet skive rugbrød som er blevet lidt kedeligt så skal du prøve disse rugbrøds coutoner.
Du skal skære tynde skiver af et helt rugbrød. Gerne et “daggammelt” brød. Hvis det er helt friskt kan det være meget svært at skære tynde skiver at brødet.
Rugbrødschips
Ingredienser
- 1 rugbrød
- 6 spsk olie
- 2 tsk flagesalt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
- Skær tynde skiver af rugbrødet.
- De skal være så tynde som muligt uden at de knækker.
- Skær hver stykke ud i enten halve eller kvarte, alt efter hvordan du ønsker dem.
- Fordel rugbrødet på bageplader beklædt med bagepapir, rugbrødet må ikke ligge over hinanden.
- Kom olie og salt på, du må gerne være gavmild med begge dele.
- Kom pladen i ovnen og bag rugbrødet i ca. 12-14 minutter.
- Ha en øje på chipsene, så de ikke brænder på.
- Når de er taget ud og kølet af, bliver de altid lidt ekstra sprøde. Velbekomme!
Skal du have gæster og mangler en nem lille snack, så er det også helt oplagt. Det er simpelthen så lækkert og så tager den ingen tid at lave.
Du kan servere dem som de er, med en lækker dip eller aioli ved siden af. Eller som en forret hvor du fx har lavet en lækker lakserilette. Det er så nemt og du vil helt sikkert imponere dine gæster!
Anret så en smule rilette på toppen af de sprøde stykker rugbrød, pynt med lidt dild og server dem på et lille fad.
Hver gang jeg har serveret rugbrødschips, så er skålen med garanti tom bagefter. Når man først går i gang, så kan man slet ikke lade dem være.
Mere inspiration til opskriften.
- Du skal ikke forberede det for længe i forvejen, så vil rugbrødet blive blødt, der hvor riletten er lagt.
- De er mest lækre samme dag som de laves. Men ellers kan du opbevare dem i en tætsluttet bøtte med låg.
En reaktion
Lyder lækkert! Ville prøve dem til min fødselsdag, men kan man lave dem et par dage i forvejen uden de bliver bløde? 🙂