Lækker salat med kikærter, avocado og dild.
Den her salat med kikærter skal du prøve! Det er nem, frisk, mættende og fuld af smag fra de gode sager der er vendt i.
Salatblade kan være skønne i en salat men ofte smager det rigtig godt når det er blandet sammen med noget lidt mere “tungt” og smagsfuldt. Her er giver kikærterne fylde og mæthed til salaten.
I opskriften er der brugt syltede rødløg. Dem kan du finde opskriften på lige her!
Mængden i denne salat er meget passende til 2 personer som tilbehør til aftensmaden. Hvid der fx serveres noget brød og fisk/kød eller noget vegetarisk til.
Salat med kikærter
En frisk salat med dild, kikærter og syltede rødløg.
Forberedelses tid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
0
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage
Ingredienser
Salat
- 100 g salat, evt. hjertesalat
- 50 g syltet rødløg
- 1 avocado
- ½ dåse kikærter
- ½ agurk
- 1 håndfuld dild
- Ristede valnødder
Dressing
- ½ tsk Dijonsennep
- 2 tsk olie
- 2 tsk hvidvinseddike
- 1 knsp sukker
- ½ tsk flagesalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Opvarm en pande og kom valnødderne på den tørre pande.
- Rist dem af til de bliver gyldne i farven, vend ofte i dem. Når de er ristet kommes de på en tallerken og køles af.
- Halver agurken, skrab det miderste våde ud med en ske og skær den i skiver.
- Skær avocadoen i tern og pluk dilden i mindre stykker.
- Alle ingredienserne til salaten vendes sammen i en stor skål, på nær valnødderne.
- Bland ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål og vend det godt rundt i salaten.
- Salaten kommes på et fad eller i en skål og valnødderne drysses på toppen. Pynt evt. med lidt dild og rødløg, det ser så dekorativt ud. Velbekomme!
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Du kan finde flere opskrifter på salater lige her.