Skinkegryde

by Maria
Skinkegryde

Lækker smagfuld skinkegryde.

En skøn skinkegryde som er perfekt at servere i de koldere måneder af året. Gryderetten er fyldt med gulerødder, champignon og porre som er med til at give en fantastisk smag sammen med paprika, tomatpuré i den skønne flødesauce.

Her serveres retten med ris. Men man kan også sagtens servere en kartoffelmos til.

Prøv evt. denne grove kartoffelmos med rodfrugter.

Skinkegryde laves på et hav af måder og mange forskellige ingredienser. Jeg kan klart anbefale dig at prøve denne udgave!

Skinkegryde

En skøn gryderet med svinekød, grøntsager i flødesauce.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
4 portioner
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 450 g svinekød i tern
  • 2-3 spsk olie til stegning
  • 1 løg
  • 200 g Champignon
  • 150 g porrer
  • 150 g gulerødder
  • 40 g tomatpuré
  • 2 tsk paprika
  • ½ tsk tørret timian
  • dl vand
  • 2 ½ dl fløde
  • ½ bouillonterning
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • Lidt Maizena til jævning

Fremgangsmåde
 

  • Start med at sætte dine ris over.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i grove mundrette stykker.
  • Skær løg i strimler, champignon i kvarte og porre i ringe.
  • I en varm stor gryde med lidt olie steges champignon og løg af i ca. 4-5 minutter.
    Læg det til side på en tallerken.
  • Kom lidt mere olie i gryden og brun kødet af. Krydr med salt og peber.
  • Tilsæt tomatpuré, paprika, timian og bland det godt rundt.
  • Kom alle grøntsagerne i gryden sammen med vand, fløde, lidt salt, peber og bouillonterning.
  • Lad retten simre under låg i ca. 20 minutter.
  • Smag saucen til evt. med lidt ekstra salt, peber og paprika.
  • Du kan røre lidt maizena ud i en smule koldt vand og komme i saucen hvis du ønsker den lidt mere tyk.
    Server gryderetten med ris. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • I denne ret er der brugt piskefløde. Du kan sagtens udskifte med en anden fløde med lavere fedtprocent. Det er måske oplagt at gøre til hverdagsmaden.
  • Laver du gryderetten som gæstemad eller skal det være lidt ekstra lækkert, så vil jeg klart anbefale at lave den på piskefløde, det smager altså hammer godt!
  • Sådan en gryderet er faktisk kun bedre på anden dagen. Den har stået trukket smag. Så det er oplagt at lave til et par dage når nu man er i gang.
  • Gryderetten kan sagtens fryses ned. Så lav du gerne en større portion og gem lidt i fryseren til en anden dag.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering