Små ovnbagte kartofler

Små ovnbagte kartofler.

De små ovnbagte kartofler er perfekt og nemmere tilbehør til aftensmaden. Du kan fx servere dem til et lækkert og mørt stykke kød, med en frisk salat til.

Kartoflerne bliver dejlig sprøde og kan også sagtens laves sammen med en god burger og bruges som et alternativ til pommes fritterne.

Prøv denne chilimayo til at dyppe kartoflerne i.

Opskriften på de ovnbagte kartofler er super nem. Det skønne er at de passer sig selv mens du bruger tiden på at tilberede resten af måltidet.

Små ovnbagte kartofler

Sprøde bagte små kartofler.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 55 minutter
4 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler
  • 6 spsk olie
  • 2 tsk salt og peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skyl og skrub kartoflerne, dup dem tørre og halver dem.
  • Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir og vend med olie, salt og peber. Sørg for at de er godt fordelt på pladen.
  • Bag kartoflerne i ovnen i 35 minutter. Vend i dem undervejs. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Du kan sagtens gemme resterne af kartoflerne og vende dem kolde i en salat dagen efter!

Mere inspiration med kartofler.
  • Der findes mange forskellige kartoffelsorter, som er i sæson på forskellige tider af året.
  • Kartoffel kan både koges, steges, friteres og bages.
  • De kan bl.a. bruges i gratiner, mos, gryderetter, på rugbrødsmadder, brasede i rigeligt smør og i salater.
  • Ofte kan man læse på den enkelte emballage, hvordan det anbefales at netop dén kartoffelsort tilberedes.
  • Kartofler opbevares tørt, køligt og mørkt, og derfor kan man også få dem hele året.
  • Når du har kartofler derhjemme anbefales det også at de opbevares på samme måde. Ikke nødvendigvis i køleskab.
  • Kog gerne rigeligt når du tilbereder kartofler til aftensmaden og brug dem kolde dagen efter i en anden ret. Det er nemt og tidsbesparende.

Små ovnbagte kartofler

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..