Home aftensmad Små smagfulde bøffer

Små smagfulde bøffer

by Maria
Små bøffer

Små smagfulde bøffer med serrano og parmesan

Her får du opskriften på de lækreste små smagfulde bøffer, som kan laves på bare 30 minutter. De er lavet på hakket oksekød, som må være noget af det kød, som de fleste mennesker køber med jævne mellemrum.

Prøv at skifte den klassiske lasagne og kødsovs ud med de her små bøffer, som jeg er sikker på, kan serveres for hele familien.

Små bøffer

Små saftige bøffer

print
portioner: 16 små bøffer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 lille løg, finthakket
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 lille tsk salt og lidt friskkværnet peber
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk basilikum
  • 1 æg
  • 200 g serrano skinke
  • Lidt olie til stegning

Sådan gør du:

  • Kom kødet i en skål og rør alle ingredienserne godt sammen i skålen
  • Klip/skær serrano skinken over på midten, da der kun skal bruges et halvt stykke til hver lille bøf
  • Form bøfferne til aflange små tykke pølser ca. 5 cm lange
  • Rul hver bøf ind i et stykke skinke og læg dem klar til, at de skal steges
  • Tænd for en pande med lidt olie
  • Bøfferne steges i ca. 5-6 minutter, vend dem rundt undervejs
  • Drys evt. med lidt revet parmesan og frisk basilikum på toppen når de serveres, det smager skønt. Velbekomme!

Til de små smagfulde bøffer kan du riste små hele kartofler på panden. Kog dem i ca. 15-20 minutter, lad dem køle af i koldt vand og rist dem derefter på panden i olie. Det smager så skønt med lidt groft kværnet salt på og lidt friske krydderurter. Og ellers kan du finde mere inspiration i salater, grønt og tilbehør.

Har du rester tilbage, så smager bøfferne også rigtig godt i madpakken dagen efter.

Josefine havde set en opskrift som mindede om de dem i en børnekogebog. Så hun var helt med på, at vi skulle lave sådan en opskrift sammen. Det er noget vi har lavet mange gange siden da.

Du kan også sagtens rulle bacon om istedet for serrano som er brugt her i opskriften. Jeg selv synes, at det er lækkert, med lufttørret skinke om.

Det eneste som Josefine beklagede sig over var, at jeg ville have løg i opskriften; “Mor jeg kan ikke lide løg”, og det siger hun altså ret ofte. Men det kom der alligevel i og hun kom med samme kommentar, da vi så skulle spise. Men i det de fleste tilfælde så spiser hun det alligevel, og bøfferne blev også spist med stor velbehag. Ofte er smagsoplevelsen en helt anden, end den hun nu lige forstiller sig.

Leave a Comment