Sommer spidskåls salat med asparges og hindbær!
Frisk, simpel og super lækker spidskåls salat med asparges. Her får du opskriften på en salat med kun 4 ingredienser i. Og så en skøn og nem dressing som den friske kål er vendt i.
Der behøves hverken mange ingredienser eller en avanceret dressing til, at lave en skøn salat til aftensmaden.
Så her får du en virkelig simpel salat. Har du lidt friske krydderter vil det være lækkert at komme på toppen. F.eks. dild eller bredbladet persille.
Jeg bruger disse saltbagte mandler på salaten. Du kan lave mandlerne på forhånd og opbevare i en bøtte med låg. De kan sagtens holde sig i flere uger.
Spidskålssalat med asparges
Ingredienser
Salat
- ½ spidskål
- 1 bdt asparges
- 1 god håndfuld mandler groft hakket
- 100 g friske hindbær
Dressing
- Saft fra 1 citron
- 2 spsk flydende honning
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt og lidt peber
Fremgangsmåde
- Snit kålen en smule fint, skyl det og dryp kålen godt af.
- Knæk enderne af dine asparges (de er bitre og kan ikke spises) og snit dem i stykker på ca. 2 cm.
- I en lille gryde med kogende vand og lidt salt kommes dine asparges i. Giv dem 1½ minut i vandet og overhæld dem med koldt vand.
- Pisk dressingen sammen i en stor skål og vend asparges og kål godt rundt i skålen.
- Blandingen lægges på et fad og kom hindbær og mandlerne på toppen. Velbekomme!
Når jeg laver salat tænker jeg altid i farver. Farverne og ingredienserne sørger jeg for, at de har noget sødt, sprødt, salt og knasende. Den kombination er lækker og gør, at man får tilfredsstillet sine smagsløg.
Du kan finde flere salater og forskellige tilbehør lige her!