Spidskålssalat med kikærter og bagte rodfrugter.
Her får du opskriften på en lækker og mættende spidskålssalat med kikærter og bagte rodfrugter.
Salaten er toppet med feta, citronsaft, græskarkerner og frisk persille.
Det er en salat som sagtens kan serveres som et helt måltid uden andet til.
Prøv også denne perlecouscous salat med stegt halloumi.
Serverer du salaten som et helt måltid så beregn ca. mad til 2 personer. Serveres salaten som tilbehør til et større måltid, er der nok til 4 personer i denne opskrift!
Spidskålssalat med kikærter og bagte rodfrugter
En lækker mættende salat med bagte rødder, god feta og græskarkerner på toppen.
Forberedelses tid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
4 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage
Ingredienser
Bagte rodfrugter
- 450 g gulerødder og pastikker
- 2 spsk olivenolie
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk salt og lidt peber
Stegte kikærter
- 1 dåse kikærter
- 2 spsk olivenolie
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk paprika
- 1 knsp kanel
- 1 tsk salt og lidt peber
Derudover
- 250 g spidskål
- 100 g feta
- 30 g græskarkerner
- Bredbladet persille
- Saft fra ½ citron
- Lidt salt og peber
Fremgangsmåde
Bagte rodfrugter
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker.Vend stykkerne med olie og krydderier på en bageplade med bagepapir.
- Bag rodfrugterne i 15 minutter.
Stegte kikærter
- Dræn kikærterne, skyl dem godt og dryp dem af i en sigte.
- På en varm pande med olie steges kikærterne i 5-7 minutter med krydderierne.Læg dem til side.
Saml salaten
- På en tør pande ristes græskarkerne af. De vil knitre og bliver gyldne.
- Snit kålen fint og anret det på et fad.
- Kom de bagte rodfrugter og kikærterne ovenpå.
- Bræk fetaen i mindre stykker og fordel på salaten.
- Pres saften fra ½ citron over, drys med græskarkernerne, persille, lidt salt og peber. Velbekomme!
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til salaten.
- Gem gerne resterne af denne salat til dagen efter. Eva. til at snuppe med i madpakken til frokost.
- Du kan bruge alle slags rodfrugter til salaten. Brug det du har i køleskabet.
- Du kan både bruge knoldselleri, pastinak, rødbeder, persillerod og gulerødder.
- Prøv også at bage lidt rødløg med i grove stykker. Det smager virkelig godt!