Perlecouscous salat med halloumi

Perlecouscous salat med halloumi.

En LÆKKER perlecouscous salat med halloumi og bagte grøntsager. Salaten er derudover med frisk spidskål og tomater. Til sidst er salaten overhældt med en senneps- honning dressing.

En kombination af bagte og friske grøntsager er virkelig lækkert i salater. Det giver forskellig struktur og masser af bid, hvilket er skønt når man laver en god salat.

Prøv også den lækre halloumi ost i en hjemmelavet burger!

Serverer du salaten som tilbehør til et større måltid kan du beregne ca. 6 portioner i denne opskrift. Serverer du i stedet salaten som et fuldt måltid er der til 2-3 personer. Du kan evt. serverer lidt brød til.

Perlecouscous salat med halloumi

En lækker mættende salat med bagte og friske grøntsager.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
3 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 dag

Ingredienser

Bagte grøntsager

  • 200 g gulerødder
  • 1 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret oregano
  • ½ tsk salt og lidt peber

Til salaten

  • 170 g perlecouscous
  • 2 tomater
  • 200 g spidskål
  • 1 stor håndfuld purløg
  • 1 halloumi ost, ca. 250 g
  • 1 tsk tørret oregano
  • Olie til stegning

Dressing

  • 1 tsk Dijon sennep
  • 2 tsk flydende honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike

Fremgangsmåde

Bagte grøntsager

  • Tænd ovnen på 190 grader. Skyl gulerødderne og skær dem i ca. 1 cm tykke stykker. De behøves ikke at blive skrællet. Pil løget og skær det i grove stykker. Kom begge dele på en bageplade med bagpepapir.
  • Vend gulerødder og rødløg i olivenolie, oregano, salt og peber og bag det i ovnen i 15 minutter.

Dressing

  • Pisk sennep og honning sammen i en lille skål med en gaffel. Hæld olien i, pisk godt og til sidst røres æbleeddiken i.

Salaten

  • Perlecouscous koges efter anvisning på pakken. Det er ca. 10 minutter. Når det er kogt skylles det i koldt vand og drænes i en sigte.
  • Skær halloumi i ca. 10 skiver. På en varm pande med olie stegs osten ca. 2-3 minutter på hver side. Drys med oregano.
  • Snit kålen fint og skær tomaterne i tern. Snit purløg i grove stykker.
  • Anret kål, perlecouscous, tomater og purløg på et fad.
  • Fordel dressingen over og kom de bagte grøntsager på.
  • På toppen lægges de stegte halloumi skiver. Du kan evt. skære skiverne i mindre stykker. Drys med lidt flagesalt og kværn peber på. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Perlecouscous er en slags pasta i meget lille udgave. Det er lavet på durumhvede og stammer fra Sardinien.
  • Har du perlebyg eller perlespelt i køkkenskabet kan du sagtens bruge det i stedet. Hvis du gerne vil undgå at skulle købe noget nyt.
  • Husk at skylle perlecouscous rigtig godt i koldt vand når den er kogt. Det kan godt klistre sammen og så er det svært at vende i salaten.
  • Skal det i stedet bruges i en varm ret og derfor bliver det ikke skyllet i koldt vand, så vil jeg anbefale at man vender det i lidt olivenolie, så det ikke klistre sammen.
  • Der er brugt halloumi ost i opskriften. På nogle pakker kaldes den i stedet grill ost. Osten er nemlig ideel til grill og stegning da den først smelter ved meget høj temperatur. Det er en virkelig lækker ost at bruge, især også som en slags erstatning for kød.
  • Salaten kan sagtens holde sig til dagen efter, så kan resterne også nemt snuppes med i en bøtte til frokosten på arbejdet.

 

Perlecouscous salat med halloumi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..