Squash muffins med flødeostcreme.
Lækre og svampede squash muffins med flødeostcreme – de er SÅ gode!
Den lidt våde grøntsag er med til at gøre kagerne dejlig svampede. Der er brugt brun farin, kanel og kardemomme for at få den skønne smag men næsten ikke fedtstof. Det er slet ikke nødvendigt – squash er en fantastisk grøntsag til både bagværk og kager.
Smør gerne et lækkert lag af flødeostecreme ovenpå dine muffins og drys evt. med lidt hakkede hasselnødder på toppen. MEN de kan også sagtens spises uden cremen på.
Som ses op billederne kan de laves både i papirsforme eller direkte i silikone muffinsforme. Ligeledes kan de også laves i forskellige størrelser. Bare husk på at give kagerne lidt kortere tid hvis du laver flere ud af portionen end der angives i opskriften.
Kagerne kan fryses – faktisk både med og uden ostecreme på!
Squash muffins med flødeostcreme
Ingredienser
Muffins
- 2 æg
- 200 g squash revet
- 150 g brun farin
- 170 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1½ tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 knsp salt
- 3 spsk olie
- 50 g hasselnødder grofthakket
Flødeostcreme
- 200 g flødeost
- 35 g flormelis
- Skal fra 1 citron
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Pisk æg og brun farin sammen i en skål.
- Vend alle de tørre ingredienser og til sidst blandes squash, olie og hakkede hasselnødder i dejen.
- Fordel dejen i 8 muffinsforme og bag dem i 25 minutter.
- Lad kagerne afkøle en smule, tag dem ud af formene og lad dem afkøle på en rist.
- Imens blandes flødeost, flormelis og citronskal sammen i en lille skål - det smørres på når kagerne er helt afkølet. Velbekomme!
Muffins i massevis
Muffins er super nemme at lave og smager bare lækkert. Herhjemme er de altid et hit både når sukkertrængen melder sig, men også som overraskelse i madpakken!
Denne version er med squash er lidt sundere end andre muffins, men det gør bestemt ikke noget, så kan man tillade sig at spise lidt flere.
Er du også glad for de søde sager og sundere kager, så kan du finde flere opskrifter på både Sunde og søde muffins lige her!
2 reaktioner
Kan de fryses med flødeost creme eller er det bedst uden?
Hej Tinna,
Du kan sagtens fryse dem ned både med og uden flødeost 🙂
Men hvis du ikke har kommet flødeosten på på forhånd så ville jeg nok bare vente til de er taget ud fra frost igen.
Kh Maria